Citat:
În prealabil postat de CristianR
Au mers nu doar la anumite sedii publice, ci și la persoane particulare acasă. Nu-mi amintesc numele, dar știu că o persoană publică a fost avertizată telefonic, de cineva aflat chiar între mineri (un securist bun?) să plece de acasă, după care locuința i-a fost vandalizată. Au fost devastate și redacțiile ziarelor de opoziție (ca România liberă), e drept, după ce fuseseră în prealabil încondeiate în „organele Puterii”, ca vândute capitaliștilor.
În fine, războiul de propagandă e în floare și acum, cu ziariști prea adesea dovediți ca fiind cumpărați. Avem ziariștii lui SOV, ai lui D. Voiculescu, ai lui Adrian Sârbu și alții. Mai sunt și câțiva care-și păstrează independența, destul de greu de identificat, mai ales dacă nu ții neapărat.
|
Pai eu nici nu eram din Bucuresti si tot stiam unde sta Ratiu de exemplu. Asa ca nu era nevoie de securisti, erau pline strazile de oameni de bine. Toata chestia asta cu securistii a aparut mai tarziu pentru ca bucurestenii uita repede si e mai bine sa arunci vina in alta parte decat sa recunosti ca in mare majoritate, s-au bucurat atunci cand au venit minerii. La fel cum in 91, cei care au fost in Piata Universitatii in 90 au luptat impotriva guvernului Roman si a lui Iliescu, alaturi de mineri. Dar acum toata lumea crede ca Iliescu a chemat minerii ca sa-l dea jos pe Roman.