View Single Post
Vechi 30.07.2016, 21:17:19
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Slava Domnului ca esti singurul cu "fratior drag" , "te iubesc", bla bla
Bre asta nu e limbaj normal intre barbatii. Mie mi-ar placea sa mi te adresezi cu
Bah
Bah? Hmmm... Nume nou... Bine, Bah! Domnul să ne miluiască Bah, Doamne miluiește... sigur nu preferi Baal? Sau Belzebul?
Mila Ta Doamne, mă va urma, în toate zilele vieții mele...

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Dar tu nu esti Hristos/Apostolii/Mucenicii/Sfintii Parinti.
Aia nu vorbeau ca niste trompete sparte de parca'ar fi fost stricate.
Să ajute Domnul, nimeni să nu vorbească ca trompete sparte.
Nu suntem ei, dar trebuie să-i imităm, să-i avem exemple, să-i urmăm, să le călcăm pe urme, ce minunat...

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Dar ce-ti mai trebuie rugaciuni, tie care la numai 7 ani te-ai invrednicit de ceva la care calugarii ravnesc, uneori, o viata intreaga ? Tu, care la 7 ani ai vazut Lumina Necreata ?!
Mihăiță, ți-am spus deja, eu n-am cerut nimic.
Ce se întâmplă cu tine?
Și conform Sfântului Simeon Noul Teolog, un om, de dimineața până seara, poate ajunge să vadă Lumina Necreată, prin pocăință și zdrobirea lăuntrică a sufletului.
Citește pe Sfântul Simeon Noul Teolog... e minunat...

Și mai ales, nu să vedem Lumina Necreată, sau Luminarea, să fie cea după care să alergăm cu toții, ci după Îndumnezeire...
Acolo-i greu de ajuns...
Dacă ajungem...

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Numai să nu o dăm în pălăvrăgeală. Decât să vorbim mult și prost, mai bine mai reținut. Nu toți putem vorbi mult și bine.
Dacă ateii, văd Biblia, pălăvrăgeală... Cât lipsește să fim ispitiți, să vedem mereu unii la alții pălăvrăgeală? Problema nu-i asta, problema este: ce e pălăvrăgeala? Și cum, când, de ce, cu ce scop, vedem pălăvrăgeala? Iar dacă o vedem, cum o vindecăm?
Ce este a vorbi mult și prost, sau mult și bine?
Ce este a vorbi puțin, reținut și prost sau puțin, reținut și bine?
Cine dă definiția? Ce este definiția? Ce se poate defini și ce nu? Cum vedem, cum înțelegem, dacă ce facem, ce gândim, ce vorbim, e bine sau nu? Prin ce? De ce? Cu ce scop? Ce vom face? Of...
Esență, taină, virtute... Multe...

Of... Doamne miluiește...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 30.07.2016 at 21:29:55.
Reply With Quote