Subiect: secte
View Single Post
Vechi 26.02.2008, 01:26:17
litanul litanul is offline
Member

Data înregistrării: 15.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Pentru a intelege corect ce inseeamna Sfanta Traditie:
http://www.crestinism-ortodox.ro/html/03/3b_sfanta_traditie_sau_sfanta_predanie.html
Recunosc ca nu mi-a fost clar ce inseamna "Sfanta Traditie". Nici acum nu prea sunt in clar. Ca sa definesc mai simplu ce am inteles(de pe site-urile ortodoxe): "Sfanta Traditie" reprezinta invataturile ce nu sunt cuprinse in "Sfanta Scriptura" (majoritatea) dar se spune ca vin de la Sfintii Apostoli(dupa catehismul ortodox). Am deschis link-ul trimis. Nu se compara cu acela ce cuprindea invataturile Sfantului Ioan Guara de Aur. Citeam, de exemplu, ce spunea Sf. Ioan Damaschinul despre adormirea Maicii Domnului. "O alta marturie despre Sfinta Scriptura nu se pomenesc cele intimplate la moartea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu Maria. Dar acestea se istorisesc in cea mai veche si adevarata Traditie, care ne spune ca, in momentul slavitei ei adormiri, toti Sfintii Apostoli care colindau lumea in vederea mintuirii s-au adunat la Ierusalim venind prin vazduh. Aici ei au avut o viziune cu ingeri si au ascultat melodia dumnezeiasca a puterilor ceresti…>> (Sfintul Ioan Damaschin, Omilii la Adormirea Fecioarei Maria, Migne P. G. XCVI, col. 748, cit. in Invatatura de credinta ortodoxa, Bucuresti, 1952, p. 34-35). Ma intreb: de ce oare Sfintii Apostoli, in scrierile lor (in afara de Evanghelii), nu spun nimic de mama Domnului Iisus Hristos (doar e pomenita in Faptele Apostolilor cap.1: 14 - in rest, nimic despre ea). Apoi, din traditie, aflu ca Sfintii Apostoli au venit prin vazduh la Ierusalim, la inmormantarea Maicii Domnului. Sfantul Ioan Damaschin a trait cu cca 6 secole mai tarziu. De ce sa aflam de la el despre acest eveniment si nu de la Sfintii Apostoli. De altfel, nici nu sunt sigur ca Sf. Ioan Damaschin a scris asa ceva. Stiu de ce spun asta. O sa-ti dai seama din alte raspunsuri pe care trebuie sa le dau. Ancah, nu atasamentul tau fata de o biserica te va salva ci credinta in Mantuitorul nostru. "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata". "Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine".
Reply With Quote