View Single Post
Vechi 29.07.2016, 18:42:35
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit continuare pt. Igor

Citat:
Dar îți spun că vei avea și vizite demonice puternice, că e rugăciunea puternică și atacurile demonice sunt puternice, să fi pregătit...
Nu de ei trebuie să te temi, de dmoni sau de draci ci dacă te temi de Dumnezeu atunci de tine ar trebui să te temi cel mai mult căci tu te auto-ispitești și te păcălești singur căzînd în ispită... nu pot dărîma legiuni de draci cît te dărîmi tu singur... limba, mămăliga ei de limbă!... vorba ta, dar tu ești de vină dîndu-i apă la moară cu credința ta în minciuni.
Citat:
Poate-o să și vezi vreo-unu... Să nu-ți dorești. Iar despre pregătire, e mai mult de vorbă, ăsta-i alt subiect.
Nu te lăuda iară cu vedeniile sau cu pățaniile tale că iar aluneci...

Citat:
"privegheați, aducându-vă aminte că, timp de trei ani, n-am încetat noaptea și ziua să vă îndemn, cu lacrimi, pe fiecare dintre voi" - F.A. 20, 31.
Bun îndemn așa că privegheați și credeți în Cuvîntul lui Dumnezeu și nu vă apucați să prigoniți văduvele și orfanii, nevinovații și prooorcii, sfinții și drepții sau doamen ferește cele 7 Trîmbițe ale lui Dumnezeu ca să-i decredibilizazi mesajul... căci faceți păcat împotriva Duhului Sfînt și nu vi se va ierta!

Citat:
Ce făcea Pavel noaptea? Vorbea cu frații. Le aducea aminte îndemnurile. În lacrimi. Plângea când vorbea. Și vorbea aceleași lucruri. Le mai spunea și fiecăruia în parte. Măi ce ți și cu Pavel ăsta...
Eu cred că se ruga cu lacrimi singur, în taină, sau cu cîte un frate foarte apropiat... și cînd erau mai mulți atunci priveghind liturgic plîngeau împreună ca să-i miluiască Dumnezeu... iar cercetîndu-i și spovedindu-i îi îndemna pe fiecare în parte să nu mai păcătuiască avînd grijă de fiecare dintre ei așa ca un părinte sau un frate mai mare.
Citat:
Știi ce se mai întâmplă în Sfintele Mănăstiri noaptea? Se țin cuvântări, sinaxe și predici scurte (cateheze) sau predici lungi (omilii).
Dacă ești călugăr și spui că ai asistat și participat... atunci mă bucur pentru tine dar pentru că nu poți să crezi, mă întristez. Ai virusul propagandei, crezi în diversiuni, bîrfe și minciuni pentru că așa ai fost învățat să urăști sectarismul și odată ce ți-a spus cineva că e ers sau e sectă tu ai crezut la grămadă fără să ai discernămînt... și astfel iată ești un călugăr care a căzut în ispită. Sper să cercetezi cu bună credință și să-ți dai seama că te lupți cu Dumnezeu. Acolo grăiește Domnul Iisus trimis de Dumnezeu și nu omul!
Citat:
"Iar în noaptea următoare, arătându-i-Se, Domnul i-a zis: Îndrăznește, Pavele! Căci precum ai mărturisit cele despre Mine la Ierusalim, așa trebuie să mărturisești și la Roma." - F.A. 23, 11.
Bine că pe sf. Ap. Pavel îl crezi și pe mine nu mă crezi... păi eu ca mirean din BOR mă mir că ești atît de necredincios. Ce interes aș avea ca să te mint? Niciunul... eu îți spun ce cred pentru că cred și cred bine ce cred pentru că toate cele 7 Trîmbițe Apocaliptice sunt îngeri-oameni ce mărturisesc de la Dumnezeu mesajul lor pentru învierea și vindecarea credincioșilor și a tuturor neamurilor.
Citat:
Măi lasă-mă, serios așa... iar noaptea îi vorbește Domnul la Pavel? Cu mila Domnului...
Să știi că și ziua le vorbește Domnul unora și nu numai noaptea... De exemplu părintelui prooroc Arsenie Boca i-a grăit în timp ce el picta dar n-a crezut așa ca tine, n-a crezut că i-a vorbit Dumnezeu ci dracul și fiindcă n-a crezut ce i-a spus Domnul a rămas mut o vreme... pînă a crezut așa ca Zaharia, părintele lui Ioan Botezătorul, care și el n-a crezut așa ca Sarra că va mai putea avea copii fiindcă era bătrîn. I s-a deschis gura cînd Elisabeta a scris să se numească Ioan și atunci a întrebat pe Zaharia cum să se numească și el a scris pe tăbliță Ioan și i s-a deschis gura și a vorbit din nou.
Citat:
"Căci mi-a apărut în noaptea aceasta un înger al Dumnezeului, al Căruia eu sunt și Căruia mă închin" - F.A. 27, 23. Un înger. Noaptea. Și se închină Pavel la acel înger.
Păi tu nu pricepi nici textul ăsta și nu știi că nu ai voie să te închini îngerilor ci lui Dumnezeu prin ei? Acolo este scris că Pavel era al lui Dumnezeu și se închina Domnului și nu îngerului. Sau poate vrei să mă ispitești... păi nu e clar că fiecare virgulă și articularea contează ca să citești corect? Păi este scris: Dumnezeului, al Căruia eu sunt și Căruia mă închin
Citat:
De ce scrie "Căruia" cu C major? Era Hristos? Păi ori înger, ori Hristos? Hotărăște-te odată, nu? Sfinții Părinți spun că erau un înger în care era Duhul Sfânt.
În orice înger al Domnului era și este Duhul Sfînt așa că Pavel se închina lui Dumnezeu și nu îngerului și se închina prin înger lui Dumnezeu. Nu știu ce părinți te-au învățat așa pe tine ca să te închini îngerilor că pe mine nu m-au învățat aceiași părinți să mă închin îngerilor ci să slujesc împreună cu ei... atunci cînd facem împreună voia lui Dumnezeu.
Citat:
Iar Pavel se închina Duhului Sfânt din îngerul care a venit să-i vestească. Noaptea.
Asta da, asta mai merge... căci Duhul Sfînt sau Împăratul Cerului este a treia putere Dumnezeiască.
Citat:
Dar ia auzi... Dacă vine și la tine un înger? Noaptea... normal. Și te trimită întrun loc... Ce faci? Să te însemnezi cu Sfânta Cruce de urgență și să începi să te rogi fierbinte, că ăla nu-i înger, ăla-i drac. E demon. Și își bate joc de tine. Își culege roadele mândriei care le-a semănat în tine. Ai fost cerut de la Dumnezeu să fi cernut. Nu știi ce-i aia, nici de ce și pentru ce.
Păi asta se întîmplă monahilor sau pustnicilor care au jurat să stea în locul acela slujind lui Dumnezeu dar mirenilor dacă le-ar zice să plece dintr-un loc în altul ei n-ar păcătui așa că nu îi ispitește cu așa ceva ci cu altele de prin lume sau să se facă călugări ca să jure știind că sunt slabi. De aceea a spus Domnul voi să nu vă jurați, ci la voi ceea ce este Da să fie da și ce este Nu să fie nu căci tot ce depășește și contrazice scriptura și Cuvîntul lui Dumnezeu vine de la cel rău. Deci nu încerca să basculezi și să faci sminteală căci nu dracii își bat joc de tine ci necredința ta și păcatul tău este cel ce a sădit neghina care îți rodește mîndrie și lăudăroșenie.

Citat:
Cât timp și unde. Și nici nu vei afla, fără smerenie, nimic. Dumnezeu lucrează prin oameni. Dacă era să fi trimis, ți-ar fi spus episcopul unde să mergi.
Ai tu ce ai cu Episcopul, cu mai marele, cu duhovnicul ca să facă alții supunere și ascultare și să mă trimită ei, pe ei nu trimit ci ei merg dacă sunt Apostoli sau nu pricepi, pe ei îi trimite Dumnezeu... dar pe Pavel cine l-a trimis? Păi nu ai scris mai sus cum îl trimitea Domnul Iisus să mărturisească? Ei bine și pe mine m-a trimis Dumnezeu ca să stau cu voi de vorbă pe forum cînd am timp liber și nu sunt ocupat cu sarcinile de servici. Pentru asta trebuia să cer voie mitropolitului Andrei Andreicuț ca să mă trimită și el? Păi Dumnezeu e mai mare ca orice arhiereu și are tot dreptul să trimită pe cine vrea unde vrea. Dar nu m-a trimis ca pe un Apostol ci ca pe un credincios oarecare să-și mărturisească în ce crede, să stea de vorbă, să discute, deci exact așa m-a trimis aș cum vă lasă pe voi părinții voștrii să dialogați și să stați pe net.
Citat:
Nu ești tu atât de vrednic, să te viziteze îngerii, să te trimită.
Nici n-am pretenția asta, dar pe mine nu îngerii m-au trimis aici la voi ci Dumnezeu.

continuarea mai jos
Reply With Quote