Citat:
Sora aceea Mihaela, să nu se numească și ea pe sine Apostol, că-i vai de ea, dacă face așa ceva.
|
Păi nu se numește ea Apostol pe sine sau altceva ci Domnul o numește în Apocalipsă: Trîmbița nr. 7 sau Îngerul al 7-lea deci ea este un om-înger prin care Dumnezeu își suflă Cuvîntul Său pentru poporul Său și pentru fiii oamenilor.
Păi ai văzut-o pe ea să umble și să răspîndească measjul ungînd preoți și închegînd comunități creștine ca Apostolii trimiși de Dumnezeu în toată lumea? Deci nu se crede ea nici episcop și nici arhiereu și nici Apostol așa cum insinuezi ci o biată Trîmbiță Apocaliptică. așa cum a făcut-o Dumnezeu să fie..
Citat:
Apostoli azi, sunt doar Episcopii și Preoții.
Preoții nu sunt apostoli, deci ești cam pe dinafară. Episcopii și Arhiereii atît.
|
Citat:
Diaconii nu sunt Apostoli. Ține minte.
|
Ba ține minte tu care te dai știutor... ține minte că preoții nu sunt Apostoli și nici diaconii așa cum zici.
Citat:
Și dintre Apostolii, unii episcopi și preoți, pot și fi iude, cum și din Apostoli, unul a fost iuda. Dar ăstai alt subiect.
|
Deci preoții nu sunt Apostoli și așa este oricine poate fi Iscariot sau satanizat sau vrăjmaș sau vînzător sau ce rău vrei tu... nimeni nu are pile la Drepate și la Adevăr ca să poată păcătui oricît și în mod superstițios și mitic faptele să-i fie spre sfințire. Oricine poate cădea în ispită și nimeni nu-i exclus de la o posibilă cădere în păcat.
Citat:
Să nu se numească Mihaela apostol, că uite ce zice: "Pentru că unii ca aceștia sunt apostoli mincinoși, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos." - II Corinteni 11, 13.
|
Păi acolo bine spune dar tu spui invers. Păi ea nu s-a numit pe sine apostol. Dar chiar dacă cineva ar numio Apostol n-ar greși că ea nu minte, nu e o lucrătoare vicleană, ci e scrie tot ce-i dictează Dumnezeu, și ea nu ia chip de apostol așa ca tine... exact din ăia despre care vorbești.
Citat:
Ia uite ce ne spune Domnul: "Oare toți sunt apostoli? Oare toți sunt prooroci? Oare toți învățători? Oare toți au putere să săvârșească minuni?" - I Corinteni 12, 29.
|
Citat:
Nu, desigur că nu, categoric că nu toți, ci doar unii, doar episcopii și preoții (duhovnicul) iar dacă ei învață corect și mântuitor, ea de ce nu se supune, cu dragoste și ascultare ?
|
Păi de ce nu te supui tu? Sau tu te lauzi aicea cu supunerea ta? De ce vrei mereu ca alții să se supună la cine vrei tu... păi ea s-a supus atît slujitorului Apostol din BOR care a lucrat și a sfințit mînăstirea cu trimiterea Episcopului Hrineanu cît și Cuvîntului lui Dumnezeu cît și preotului care împlinește cele 7 sfinte taine. Tu nu de ascultare vorbești ci vrei să se lepede de Cuvînt ca să asculte de necredința ta și a altora că așa sunt interesele pe care le slujești dumneata... interese străine de voia lui Dumnezeu.
Citat:
Mai departe:
"Dar Dumnezeu, oare, nu va face dreptate aleșilor Săi care strigă către El ziua și noaptea și pentru care El rabdă îndelung?" - Luca 18, 7.
|
Ei sunt aleșii, ei sunt poporul lui Dumnezeu.
Citat:
Deci ce fac aleșii lui Dumnezeu? Strigă către El, ziua și noaptea!
|
Da, așa cred că strigă în rugăciunile lor, ziua și noaptea, dar nu fac numai asta nonstop ci mai iau și cîte o pauză ca să doarmă sau ca să facă altceva... dar nu știu sigur că nu am fost niciodată pe acolo.
Citat:
"și noaptea, ieșind, o petrecea pe muntele ce se cheamă al Măslinilor." - Luca 21, 37 - deci Iisus mergea noaptea și se ruga în Muntele Măslinilor. Toată noaptea? Toată noaptea da, precum vedem viu cu ochii, aici. Știi ce fac pustnicii? Se roagă ziua și noaptea, cucăie, ațipesc 10 minute, se trezesc repede, cu pocăință, se roagă jumate de oră, iar adorm 10 minute, iar se trezesc, își plâng păcatele, iar se roagă 20-30-40 de minute... Așa fac și monahii și monahiile din mănăstiri. Și nu au pretenții de prooroci. Ba chiar n-au nicio pretenție, nici la mâncare și acoperiș.
|
De ce-mi zici tu mie ce fac alții vrînd să facă asemenea lor cine vrei tu? De ce nu faci tu așa precum știi că e bine de făcut? Văd că tu ai vrea ca să se roge nonstop ziua și noaptea că alptfel nu e proorociță. Păi tu ai citit că Iisus dormea chiar pe mare în mijlocul furtunii în plină zi? Ai citit că mînca cu vameșii și păcătoșii? Păi dacă ai citit scriptura de ce desfințezi tu somnul și hrana și ceri altora să fie îngeri fără nevoi trupești firești cînd ți-am spus că proorocița Mihaela e înger-om și nu doar înger.... deci precis doarme, mîncă, merge la baie, se spală pe mîinei, se odihnește, vorbește, citește și scrie și face orice așa ca și cilalți oameni.
Păi nici ea n-ar pretenție... i-a dat Domnul că ea a venit și a intrat în Lucrarea Domnului cu Verginica.
Citat:
Face și Mihaela asta a voastră așa ? Sau ea numai dimineața se roagă, nu? Și vine duhu... Și-o mângâie, nu? Măi duhu ăsta...
|
Du-te măi că insinuezi niște deliruri de-ale tale, din alea cu interes, care vin din necredință, din necredința aia smintită căci ți s-a amestecat cu propaganda și acum umblii cu vrăjeli și cu diversiuni lansînd bîrfe murdare. Mie mi-ar fi rușine la ce insinuezi. Dar e dreptul tău. Nu te pun să faci ca toți călugării de care pomenești care nu-și permit ceea ce-ți permiți tu dacă ei se roagă non-stop așa cum minți tu.
Citat:
"Și noaptea i s-a arătat lui Pavel o vedenie: Un bărbat macedonean sta rugându-l și zicând: Treci în Macedonia și ne ajută." - Faptele Apostolilor 16, 9. Deci Pavel are o vedenie noaptea. Culmea și Pavel ăsta. De ce noaptea? Fiindcă noaptea se ruga de se sfârșea, rugăciuni puternice și cădea în extaz, cum el spune. Știi ce-i extazul? E cea mai lucidă și iubitoare stare pe care o poți trăi vreodată, spune Sfântul Simeon Noul Teolog. Ai citit frăția ta pe Sfântul Simeon? Ai citit vreodată rugăciuni toată noaptea?
|
N-am citit. Nici măcar toată ziua ci am citit doar cîteva rugăciuni, maxim o oră sau două atunci cînd mi-au fost date ca și canon de îndreptare... în rest nimic, doar împreună cu biserica la liturghie.... după cuvîntul ''voi să nu fiți ca fățarnicii și ca ipocriții și ca păgînii și ereticii care cred că pentru multa lor rugăciune vor fi ascultați de Dumnezeu căci știe Tatăl vostru din cerurui chiar mai înainte de a vă ruga de ce anume aveți voi nevoie... voi cînd vă rugați să credeți că ați și primit deja ceea ce vă rugați. Toți cei ce se roagă mult și se arată oamenilor că se roagă și că postesc și-au luat plata lor. Ei stau cu fața smolită la răspîntiile drumurilor sau prin sinagogi sau prin piețe ca să fie văzuți de oameni și să li se înhine lor oamenii și să li se aducă plecăciuni... voi să nu fiți ca ei ci voi atunci cînd postiți spălați fața voastră și ungeți capul vostru ca să arătați lumii că postiți lui Dumnezeu și nu oamenilor... iar cînd vă rugați spuneți așa: ''Tatăl nostru carele ești în ceruri sfințească-se numele Tău, fie Voia ta...''
Citat:
Sau măcar jumate de noapte? Sau un sfert de noapte? Sau o oră din noapte? Sau o jumate de oră din noapte? Noapte însemnând, începând cu 12 noaptea, până la 6.
|
Nu m-am rugat noapte decît cînd am fost la privegherile ținute de biserică sau de Paște cînd slujba se ține la 12 noaptea sau eventual cînd neputînd dormi de vre-o insomnie parazită din pricina unui viitor examen sau ceva problemă mă puneam de mă rugam Domnului întins în pat pînă adormeam reușind astfel să-mi tămăduiesc insomniile pe care le aveam acum cîțiva ani din cînd în cînd.
Sfîntul Pavel spune acolo pe undeva : ''Rugați-vă neîncetat pentru a fii împreună cu Dumnezeu'' și de aia mai făceam rugăciunea minții:''miluiește-mă Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă pe mine păcătosul''
Citat:
Da' Mihaela o citit pe Simeon Noul Teolog? S-o rugat noaptea?
|
Păi el vorbește de ce li se poate întîmpla călugărilor pustnici... deci iar aduci toate cădereile și toate grijile tale deșarte în sprijinul necredinței tale sau a celor pe care îi slujești... avînd interese străine de voia lui Dumnezeu.
Deci e nu e singură, nu e pustnică ci Mînăstirea precis fac și multe rugăciuni de priveghere... deci cred că se roagă și noaptea.
Citat:
"Și Domnul a zis lui Pavel, noaptea în vedenie: Nu te teme, ci vorbește și nu tăcea," - Faptele Apostolilor 18, 9. Măi, iară noaptea! Mămăliga ei de noapte.
|
Păi dacă ai zis că pînă la 6 e noapte și dacă îi vorbește și ei în dimineață adîncă așa cum spune în Cuvînt, atunci poate că după interpretarea ta îi vorbește noaptea, de pe la 4-5 pînă cînd termină ea de scris...
Citat:
I-o vorbit Domnul la Pavel, noaptea. În vedenie, nu oricum. Dacă nu te-ai rugat noaptea niciodată, începe să te rogi noaptea.
|
De ce-mi ceri mie în timp ce tu nu te rogi nici ziua? Vrei să mă cred mai mare ca sf. Ap. Pavel? Mie mi-e deajuns puțina mea rugăciune săracă: ''Miluiește-mă Doamne pe mine păcăctosul.''.. atunci cînd îmi mai amintesc de ea.
continuarea mai jos