Nu înghit persecutarea celor de altă credință (vezi inchiziția și cruciadele), dar adunătura de ocultiști din locul cu nume drăcesc, pardon, ufologic, trebuie desființată legal și definitiv. Mă îngrozește felul în care arată cocina aia arhiconică, pardon, "biserica" lor. Nu mai zic de "icoane".
Întotdeauna am urît faptul că, pentru a îl parafraza pe Stephen King, lumea reală e de fapt doar un epifenomen al unei/unor lumi mult mai vaste, lumile spirituale. Nu știu de ce. Poate de aceea prefer discuțiile cu/compania unor atei (sau agnostici) civilizați, unor interacțiuni cu misticarzi obsedați de paranormal și (pseudo)religios. E de departe mai odihnitor să citesc postările de exemplu ale colegului Krautroick, chiar dacă nu îi împărtășesc ateismul și scientolatria, decît să mai arunc un ochi la ce delirează "misticii" ăștia doi și oricare alții ca ei, sau chiar mistici autentici. Lumea spirituală e o lume a marilor riscuri, dar și a marilor cîștiguri. Prefer să o definesc totuși, tocmai de aceea, ca pe o lume a groazei.
|