Subiect: Noi atentate
View Single Post
Vechi 28.07.2016, 09:23:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Provenim din culturi foarte diferite. Cea europeană a încercat sistematic să elimine întâi crima (inclusiv pedeapsa cu moartea), apoi violența fizică, chiar și cea verbală.
Si nu te intrebi oare de ce "violenta" a devenit monopolul statului si restul au fost transformati in oi behaitoare?

Si sa nu generalizam, de ex. in Elvetia, fiecare doarme cu pusca in casa si cutia cu munitie de razboi.

Citat:
Nu știu cum să zic, nici eu nu consider că poate fi găsit ceva bun în orice formă de violență, numai că devii incapabil să răspunzi unora care n-au aceeași educație cu tine; care au o cultură a violenței și care nu ezită să te omoare cu un gest barbar, pe care-l credeam istorie, acela al decapitării.
Gresit iarasi.

De exemplu in ceea ce priveste atacatorul din Franta (ala cu camionul) au incercat inclusiv civili sa-l opreasca.

Diferenta era ca ala era inarmat, pe cand civilii n-au drept de port arma.
Infractorii pe de alta parte ...

Citat:
Frustrații noștri nu se radicalizează pe internet apucându-se să ucidă și să se sinucidă. Moștenesc, probabil, o altă viziune asupra vieții; chiar dacă nu una neapărat creștină, măcar mai puțin violentă.
"radicalizeaza" - vad ca ai imprumutat imediat limbajul de lemn al sistemului

Crezi ca frustrarea, depresia, sentimentul inutilitatii sunt "radicale"?

Pentru ca in definitiv, cam astea duc aici.

Faptul ca o buna parte din astia erau cetateni occidentali, cu un stil de viata occidental, nu-ti da de gandit?

Citat:
Vrei să spui că Anglia e ferită de terorism?
Ce e drept, pana cu o saptamana in urma credeam la fel si despre Germania.
Ramane de vazut :)

Totusi, nu-ti pui intrebarea de ce s-a intamplat asa tarziu ce s-a intamplat in Germania?

Citat:
Eu mă refeream la atitudinea oficială, a politicienilor de vârf, care deși trebuie să fie curajoasă, nu trebuie să își bată joc de nimeni, cum a făcut C.H.
C.H. a facut asta cu suport politic. Noi de exemplu avem legi impotriva defaimarii si desacrarii religioase.
Poti sa te intreb de ce in Franta n-a fost la fel.

Dar in schimb legea franceza a sarit la gatul adolescentilor care au republicat pe fb acelasi gen de ironie.

Citat:
Păi nu. Însă cel puțin unora dintre ei le-a folosit ca pretext.
Un om frustrat/deprimat/sinucigas va folosi orice pretext pentru a face rau altora atat timp cat ii confera iluzia ca asta va da un sens vietii lui.

Uite si aici pe forum avem "radicalizati" care din motivele sus amintite dar cu "nobile" justificaria ataca Biserica, preoti, episcopi, etc.

Viata lor capata sens doar in cadrul acestui militantism extrem, in rest probabil se simt mici, ridicoli, inutili, neputinciosi.

Citat:
Am prieteni musulmani, pot fi oameni foarte buni atâta vreme cât nu există conflicte sau, poate, cât sunt minoritari printre noi. Probabil și creștinii au putut trăi bine între ei multă vreme. Dar când se radicalizează... se întâmplă ceea ce vedem.
Serios?
I-ai vazut tu cu ochii tai pe colegii aia ai tai facand acte de violenta cand nu le convine ceva?

Last edited by AlinB; 28.07.2016 at 09:26:26.
Reply With Quote