Mihai... greu cu tine... da greșesc în multe părți, că nu mă rog suficient, că nu înmulțesc virtuțiile suficient, și alte ticăloșii fac, dar aici, despre har și Duhul Sfânt, nu am greșit.
Da, ai ajutat Biserica, ai arătat două citate minunate din Sfinții Părinți, îți mulțumesc sincer, dar trebuie să înțelegi și diferența dintre intrat și manifestat, când ne raportăm sau nu la omniprezență. Și mai ales niciodată să nu spui că harul și energiile și darurile Duhului Sfânt sunt create, cum spun ereticii din Apus.
Iartă-mă, te rog dacă consideri că ți-am greșit și dacă vrei și poți, te rog, îmi doresc să răspunzi dacă și când lepezi ereziile franco-latine din Apusul căzut ?
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Last edited by Igor_Paslusnik; 27.07.2016 at 21:57:14.
|