Subiect: Noi atentate
View Single Post
Vechi 27.07.2016, 14:37:55
Romowe
Guest

Implicit

Fii pe pace, nu pe tine sau oricare din colegii cu vederi similare tie. Tu esti din categoria idealisti care chiar apreciaza Europa lui Belle epoque (si eu o apreciez, insa doar daca nu ma gindesc prea mult ca in spatele fatadei se pregatea primul razboi mondial, "razboiul care a nimicit monarhiile").

Si sint constient ca devin plictisor cu tema asta. Doar ca nu e tema unui visator incurabil, care se preocupa ca prostul de lucruri in afara interesului pragmatic sau controlului propriu. Nu. Pur si simplu, e vorba de ceva care ne afecteaza vietile, in prezent si in viitorul imediat.

Iar aluziile semiludice la opere scrise sau ale celei de-a saptea arte, care au filon eshatologic, nu sint deloc un refugiu infantil (desi, din nou, stiu ca asa las impresia). Pur si simplu, incerc sa inteleg, folsindu-ma de faptul ca in tot ce este inspiratie artisitica si chiar stiintifica poate scapa, mai mult sau mai putin cudat, un fragment de...intuitie, sau profetie profana daca vrei, astfel incit sa inteleg, cum zice limba ocupantului, "wtf is going on with this world".

Sint speriat, la un nivel abia constientizabil, si mizantropic la modul motivat. Nue insa vorba de nivelul strict animalic, de perspectiva ca un terorist sa ma bubuie la un moment dat, ci de perspectiva mult mai reala si deja in desfasurare, ca specia noastra sa...ironia soartei, sa specieze. Adica se transforma, in cadrul a ceva ce este involutie, in doua mari grupuri, generic vorbind: un grup degenerat, idiot si ipocrit, anume "lumea libera", pe care bine ati definit-o tu si Iuliu mai sus, si al doilea, grupul turbatilor, care stiu doar sa ucida, sa distruga si sa sperie. Ambele grupuri habar nu au ca confruntarea lor este deopotriva falsa si profund nedreapta. In ce fal? Pai, ambele grupuri sint prizonierii, sau gladiatorii daca vrei, ale aceluiasi stapin malefic: printul acestei lumi, pentru care lupta acestor grupuri umane profund desbusolate spiritual face parte din planul sau dracesc, fiind mai mult decit un spectacol.
O sa incerc sa nu mai bomban internautic pe tema asta. Oricum nu putem schimba nimic, in aceasta etapa. Sau, cel mult cu si in noi insine.
Reply With Quote