Citat:
În prealabil postat de AlinB
Cred ca atitudinea corecta este ca stiinta are indicii valide pentru ambele ipoteze.
Cam paradoxal dar asta e realitatea :)
E ca in povestea cu magarul si judecata inteleptului Solomon.  <-- 
|
Nu, nu, nu. Aia nu-i poveste. În Biblie nu sunt povești. Toate sunt lucruri adevărate. Care s-au petrecut sau care se vor petrece. Reale. Au fost, sunt și vor fi.
Da, poți spune că știința are indicii valide pentru orice ipoteză. Dar rămân atât: indicii. E ca și un copil care arată cu degetul un elefant, fără să știe de ce unghia și piciorul lui e altfel ca a noastră, calitatea ochilor și vederii lui, mușchii trompei, nimic. Și trebuie să-i explici ani de zile, cât mai multe lucruri despre acel elefant, ca să înțeleagă. Și în final, când înțelege mult, se uită în urmă, zice: cu ce și la ce mi-au folosit acestea?
Citat:
În prealabil postat de Romowe
Pretioasa "Facere" e la fel de confuza, imprecisa si neclara ca orice mit sau ca orice amintire foarte veche si deci foarte distorsionata.
Florin-Ionut, ai talent la desen? Daca da, itit propun sa te uiti la o scena, un peisaj, nu conteaza, si sa il reproduci din memorie: a doua zi, peste o saptamina, peste doua saptamini, peste o luna, peste doua luni, peste sase luni. Evident, nu ai voie sa te uiti la original sau sa te duci sa revezi peisajul/locul respectiv.
Apoi uploadezi rezultatele pe forum. Te bagi?
|
Și tu ce spui aici, Adriane?
Că ți se va altera în minte imaginea? Te înșeli. Niciodată nu se va altera. Va fi la fel de vie ca și în momentul când ai văzuto. Fiindcă o iubești. Pe imagine. Și ai memorat-o. Și la 20 de ani, ca și 80 de ani, o vei reda în cele mai mici amănunte. Asta face iubirea.
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Experimentul lui Michaelson-Morley reluat de alÈii. Nu a reuÈit să demonstreze inexistenÈa eterului, nici miÈcarea Pămîntului prin spaÈiu. A apărut însă Einstein care, ca să le iasă pasenÈa, a venit cu ideea mutilării dimensiunii corpurilor, a masei lor, ba chiar Èi a timpului. Doar ca să scoată eterul din ecuaÈii Èi ca să arate că Pămîntul nu e staÈionar.
|
Aici spui asta... Și aici :
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
âTodayâs scientists have substituted mathematics for experiments, and they wander off through equation after equation, and eventually build a structure which has no relation to reality. â
â Nikola Tesla
|
ei bine, aici te contrazici.... deci spune-mi, tu ce crezi, este sau nu este pământul staționar?
Dacă experimentul lui Michaelson-Morley nu a reușit să demonstreze inexistența eterului sau mișcarea Pământului prin spațiu și Tesla spune că știița de azi a substituit matematica cu experimentele, ce să ne așteptăm? Că experimentul lui Michaelson-Morley va avea rezultat prin mai multe încercări de experimentare sau prin matematică? Tesla ne cheamă la matematică, dar știința spune că doar prin experiment se poate dovedi și demonstra o teorie, care întâi se naște în matematică, altfel rămâne o teorie, rămâne ipoteză, supoziție și joacă de copil, ca evoluția sau big bangul. O religie, în cel mai fericit caz. Deci prin acestea, este experiența, experiment? Sau matematică? Sau nici una nici alta? Sau amândouă odată?
Dar eu îți spune atât: toată știința și matematica și experimentele științifice, le poți vedea și trăi prin har, fără să le înțelegi, fără să le definești fizic, matematic, științific, biologic, chimic, etc., fiindcă nu ai nevoie, nu-ți ajută la mântuire cu nimic, ești mulțumit doar că Dumnezeu ți le-a arătat în har, ție sau grupului, Biserica Sa. Nu avem nevoie să înțelegem ceva, excluzându-L pe Dumnezeu, că nu ajungem la niciun rezultat. Și chiar dacă cunoști posibilități să redai în definiții raționale, fizice, logice, științifice ce ai văzut, trăit și simțit în har, vei eșua mereu, oricât de dezvoltată ar fi tehnologia și știința, fiindcă în har, Duhul Sfânt întotdeauna îți arată mult mai mult și mai profund, decât crezi tu că știi, ca să te uimească și să-ți arate micimea ta și imposibilitatea de a-L explica pe Creator. Rezultatele științifice, fizice, matematice, experimentale, totdeauna vor avea măsură, limită, vor încerca să arate și să explice o fâșie, o linie din prea mult, un segment din infinit, o pictură din oceane, care noi le credem, mereu vor fi provizorii și temporare, chiar dacă credem în Dumnezeu, fiindcă limitate la finitul materiei, gândite prin credința în Dumnezeu în care amestecăm din belșug multă rațiune și cât mai multă matematică, fizică și experimente, tot rezultate puerile ne dau, scopul efemerului ipotezelor mereu alungă esența mântuitoare care n-are nevoie de ipoteze.
Iartă-mă dacă n-ai înțeles ce ți-am scris... Nu pot și nu știu să arăt în alt fel...
Atât am putut... Pomenește-mă...