View Single Post
Vechi 25.07.2016, 22:05:01
Trimisul Trimisul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.03.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
"Fi-ți Sfinți, precum Eu sunt Sfânt", spune Domnul la I Petru 1, 16. Deci și tu poți să ai iubire așa de sfântă și curată ca EL, de ce nu ai? Ești plin de tine însuți dar te consideri sfânt, sau? De ce îi numești pe cei de la pucioasa, sfinți? Pavel spune despre el că e cel dintâi păcătos, cel mai mare. Psalmistul David spune despre el că e vierme și nu om.
Și voi ce sunteți?
Curaj de discuții va fi mereu. Problema e că rămân atât discuții. Și nu se prinde de oameni nimic. Le arătăm Adevărul și fug de El. Ca și tine.
Nu eu fug ci păcatul fuge de Adevăr și de Lumină deci în măsura în care sunt mai sunt păcătos și sunt destul atunci iată că în măsura asta fug de El, dar n-aș vrea să fug, deci nu fug ci tu zici că fug, defapt eu nu fug ci tu fugi.

Citat:
Le răspunzi câte de frumos poți tu? De aceea termini toate postările tale, spunând tuturor că sunt "altruiști-egoiști" și tu nu ești fără "altruist-egoism"? Așa scrie în seamnătura ta. Poate o vei schimba, bine-ar fi.
Sigur că ,le răspund cît de frumos pot iar în semnătură e vorba că ar fi bine să eviți minteresele altruist-egoiste, adică acel tip de iubire și de credință care ascunde interese egoiste ce se arată altruiste.

Citat:
Cu ocazia asta, oficial:
ADMIN,
Te rog frumos, rupe dialogul ăsta de la "Trimisul" cu mine și pune-l pe un topic nou, numit "Noul Ierusalim de la Pucioasa", la secțiunea "Secte și Culte", sau unde vrei frăția ta.
MULȚUMESC FRUMOS !
De ce la secte și culte? Tu deja iată că ești sigur că e sectă și vrei să discutăm în ideea de a întării minciuna ca să fie luată drept adevăr că cică chiar ar fi sectă în capul cititorilor din moment ce se află acolo. Deschide tu un topic dar nu acolo. Însă dacă tu asta crezi din start atunci n-ai decît să deschizi unde vrei însă eu nu am să mă strădui să te fac să crezi altceva decît crezi adică ceea ce tu nu vrei nicicum să crezi. Și de ce să nu discutăm despre biserica în care crezi tu la topicul Secte? Ți-ar conveni? Dacă deschide cineva acolo topicul respectiv, la eretici sau la secte atunci nu voi participa!

Citat:
Și crezi că e bine așa? Asta ne învață Biserica? Nu oare așa fac ereticii neo-protestanți? Înțelege fiecare ce vrea și ce poate și fiecare își face biserica lui... E bine așa? BIblia spune că ne rătăcim tâlcuind scripturile după mintea noastră.
Păi nu e după mintea noastră ci după cum ne revelează Dumnezeu însă unii pot înțelege mai mult și alții mai puțin din ceea ce citesc sau aud dar ar fi bine întradevăr să avem toți același cuget și aceiași dreaptă credință, dar nu se poate din prima decît treptat și prin creștere ne Învață Domnul cum să tîlcuim după mintea pe care ne-o curăță și ne-o dăruiește.

Citat:
Așa au făcut Apostolii? Înțelegea fiecare ce putea și "ce îi era dat" să înțeleagă fiecare?
Păi tu poți înțelege și crede mai mult decît poți? Nu vezi că nu poți crede decît că e sectă sau că sunt eretici? Deci despre ce vorbim? Dacă tu nu poți cum ai vrea să poată alții să înțeleagă și să creadă tot ceea ce este bine? Ai răbdare și se va putea.

Citat:
Știi ce e un Sinod Ecumenic și ce e o erezie? Dacă nu știi, crezi că poți să-ți dai cu părerea, să bănuiești ce ar fi, cum ar funcționa și apoi mai crezi că poți să ajungi și în Rai, nu?
Să înțeleg că Dumnezeu îți calcă libertatea în picioare? Sigur că ești liber să faci ce vrei dar a spus că orice trece peste da-ul care e Da și peste nu-ul care e Nu și care rezultă din sfînta carte și din predaniile canonice și din evanghelia sfinților e de la cel rău... deci dacă îți permiți să-ți dai cu părerea atunci îți și asumi dacă vrei să ajungi în Rai.

Citat:
Nu, Domnul Hristos, n-a înființat Noul Ierusalim, până după Înviere și după Judecată, spune la Apocalipsă, atunci, atunci și abea atunci va fi dat Cerul Nou, Pământul Nou, Ierusalimul Nou, celor ce vor moșteni pământul.
Adică spui tu și eu musai trebuie să te cred așa cum Eva a crezut în șarpe. Nu mulțumesc, e așa cum cred eu, Noul Ierusalim Ceresc se unește cu Noul Ierusalim Pămîntesc exact în sfînta Cetate de la Pucioasa unde grăiește Dumnezeu. Iar despre înviere, ce părere ai, cum este scris, cînd învie un păcătos și cînd fiul rătăcitor și risipitor (omul) devine viu? Ce este scris în pilda fiului risipitor? Ia spune mai știi ce se înțelege de acolo?

Citat:
Noul Ierusalim de la Pucioasa, nu a fost dat de Domnul Hristos, ci de domnul hristos... dracul-hristos, hristoși mincinoși.
De ce spui asta? Care sunt argumentele, dovezile... că spui tu? Păi Eu mărturisesc că e așa cum spun eu și că tu habar nu ai ce susții și nici măcar nu pricepi ce e acela un hristos mincinos. Deci iată, dacă tu ești sigur că e dracul acolo, ce mai vrei, te ferești și gata, crezi mai departe propaganda și susții și tu ca alții diversiunile respective. Dar dă-mi voie și mie să susțin Adevărul: Acolo grăiește ADEVĂRATUL Iisus HRISTOS.

Citat:
Dacă nu este așa, și e dat de Domnul Hristos, faceți-vă regim de Mănăstire ortodoxă.
Cine sunteți voi ca să facă ei ce vreți voi? Păi acolo se face exact ce e scris în Cuvîntul lui Dumnezeu și nu ce ar vrea unii sau alții.

Citat:
Cu ce greșește o mănăstire ortodoxă? Sau parohie, cu Biserică de parohie, organizată ortodox. Ce e greșit întro Biserică ortodoxă? De ce a voastră arată diferit și e atât de ciudată?
Pe tine te încearcă grija de cum arată ceva pe afară? Păi cum arată cetatea pe afară? Nu respectă Hrisovul pus la temelia Mînăstirii? De ce ai vrea tu să arate așa cum ți-ar place ție să arate? Păi arată exact așa cum a cerut Cuvîntul lui Dumnezeu... și nu altfel. E scris pe undeva prin Cărțile lor sfinte.

Citat:
Dacă credința unește, voi de ce nu sunteți uniți cu noi? De ce ereticii nu vroiau să fie uniți cu creștinii? De ce ereticii își înființau propriul lor creștinism? De ce Pavel spune că aceia ereticii sunt anatema? Și chiar îi dă satanei, ăn mod expres și explicit. Ce este anatema, știi?
Dragul meu eu sunt unit cu voi căci sunt mirean din BOR. Tu chiar nu vezi și nu vrei să-ți dai seama că voi nu vreți să credeți și necrezînd nu realizezi că voi nu sunteți cei uniți cu noi adică cu cei ce cred în Cuvîntul lui Dumnezeu? Nu noi vă excludem ci voi ați vrera să nu mai credem nici noi așa ca voi venind cu tot felul de justificări absurde și abuzive.

Citat:
Voi sunteți poporul lui Dumnezeu? Atunci de ce faceți lucrurile diferit față de noi? Rușii, grecii, bulgarii, sârbii, și alți ortodocși, nu sunt poporul lui Dumnezeu? Cu ce greșim noi? Voi dacă faceți diferti și credeți diferit, greșiți. Iar dacă nu credeți diferit, de ce nu sunteți ca noi?
Păi nu noi ne-am amestecat cu toate ereziile și păgînismele și sectarismele și cu toate teoriile științifice ale gLumii lepădînd Dreapta Credință ci unii dintre voi și nu noi am lepădat canoanele și așezările sfinte și rînduielile puse de înaintașii creștini de pe aceste meleaguri și sfînta tradiție creștină romînească a înaintașilor care aveau predanii dăruite de sfinții Apostoli Petru și Pavel de Andrei și Filip. Dacă vei citi din Cuvînt atunci îți vei da seama că acolo se țin neștirbite toate predaniile sfinte și toată tradiția și că acolo se mărturisește tot adevărul dreptei credințe, acolo în Cuvîntul lui Dumnezeu. Deci nu eu spun că nu mai sunteți poporul lui Dumnezeu ci necredința voastră și viața păcătoasă pe care o duceți... eu nu vă judec și nu vă socotesc păcătoși dar dacă voi toți vă strîngeți împreună ca să dați în cap micuțului popor al lui Dumnezeu atunci crede-mă că nu puteți fi voi poporul lui Dumnezeu, sigur, pentru că așa ceva Domnul Hristos n-a făcut niciodată nimănui deci din faptele voastre rezultă că voi aveți un alt mesia care în loc să mîntuie vine și distruge și să abuzeze și propagă diversiuni dacă sfinții și mucenicii nu se supun răutății și gLumii.
Citat:
Hristos mânca la masă cu vameșii și păcătoșii, și era cârtit, bârfit, hulit, de "ăia presus, din Israel, ăia mult mai presus de restul lumii". Îi lăsa pe ucenici să culeagă grâu să mănânce sâmbăta, încălca legea veche, de-i oftica pe "ăia de sus", vindeca sămbăta, din nou, nepotrivit legii iudaice, care era foarte strictă și rigidă și El era foarte flexibil și iubitor și îi plesnea în creștetul capului cu faptele iubirii Lui...
Așa este deși se supunea mai bine decît oricine Legii vechi pe care nu a desfințat-o ci a întărit-o prin Lucrarea Sa și prin Viața lui supusă lui Dumnezeu... și sfinților căci din supunere a primit botezul lui Ioan deși chiar Ioan a mărturisit că el ar fi trebuit să fie botezat de Mesia și nu invers.

Citat:
Voi sunteți mai sus de restul lumii, mai sus de ortodocși, nu? Mai sus de cei din Mănăstiri, nu? Ăia sunt proști nu știu ce fac și nu se mântuiesc, nu? Sau cum? Voi la noul Ierusalim sunteți atât de speciali, iar restul sunt praf?
De ce repeți mereu ideile astea că ar susține cineva așa ceva? Păi nu ți-am răspuns în postarea anterioară că ei se socotesc așa cum îi socotește Dumnezeu și cum se poate citi despre ei în Cuvînt?.. ca fiind ei cei mai mici dintre creștini dar asta nu înseamnă că credința lor nu ar fi ea cea mai mare și cea mai întreagă și cea mai deplină dintre toate credințele ortodoxe ale tuturor bisericilor! Aia e credința cea Adevărată, aia a lor scrisă în cărțile lor, în Cuvîntul lui Dumnezeu! Tu dacă tot spui că ei s-ar crede mai presus pentru că zici tu că așa se pretind și se închipuie ei și că prin asta îi fac pe alții mai proști ți-am mai spus că nu ei ci tu îi socotești și susți astea căci ei nu se pretind a fi mai mari decît alții însă au tot dreptul să creadă în Cuvînt dacă voi nu sunteți în stare... și nu pentru că nu puteți ci pentru că vreți... și poentru că iată, voi vă credeți mai presus decît ei.

Last edited by Trimisul; 25.07.2016 at 22:26:26.
Reply With Quote