Citat:
În prealabil postat de Trimisul
Păi ce să am, mă bucur că au măcar curajul unei discuții.
Ce frumos ar fi să am și eu sufletul atît de plin de iubire curată și sfîntă așa ca El... s-ar bucura Tatăl ceresc și toți îngerii și sfinții de Credința și mîntuirea mea. Eu din păcate sunt plin de mine însumi și de iubirea cea păctoasă de sine și cu greu de tot mă scoate Iisus și Dumnezeu din ea. Mă scoate ușor dar zic greu că imediat ce mă scoate iarăși cad, iar și iar și atunci îmi dau seama cît îi e de greu să tot spele pe mister moșcolici. :)
|
"Fi-ți Sfinți, precum Eu sunt Sfânt", spune Domnul la I Petru 1, 16. Deci și tu poți să ai iubire așa de sfântă și curată ca EL, de ce nu ai? Ești plin de tine însuți dar te consideri sfânt, sau? De ce îi numești pe cei de la pucioasa, sfinți? Pavel spune despre el că e cel dintâi păcătos, cel mai mare. Psalmistul David spune despre el că e vierme și nu om.
Și voi ce sunteți?
Curaj de discuții va fi mereu. Problema e că rămân atât discuții. Și nu se prinde de oameni nimic. Le arătăm Adevărul și fug de El. Ca și tine.
Citat:
Păi rabd și le răspund mereu cît de frumos pot eu ca să priceapă și să înțeleagă cît de bine le-ar fi și lor ca să creadă.
|
Le răspunzi câte de frumos poți tu? De aceea termini toate postările tale, spunând tuturor că sunt "altruiști-egoiști" și tu nu ești fără "altruist-egoism"? Așa scrie în seamnătura ta. Poate o vei schimba, bine-ar fi.
Citat:
Păi nu ți-am spus că nu deschid topicuri ca să nu înfurii adminul. Dacă vrei deschide tu și particip cu drag.
|
Cu ocazia asta, oficial:
ADMIN,
Te rog frumos, rupe dialogul ăsta de la "Trimisul" cu mine și pune-l pe un topic nou, numit "Noul Ierusalim de la Pucioasa", la secțiunea "Secte și Culte", sau unde vrei frăția ta.
MULȚUMESC FRUMOS !
Citat:
Păi exact aia înțelegem ce e de înțeles, dar nu vorbi la plural ci eu înțeleg aia ce înțeleg eu și fiecare ce îi este dat să înțeleagă.
|
Și crezi că e bine așa? Asta ne învață Biserica? Nu oare așa fac ereticii neo-protestanți? Înțelege fiecare ce vrea și ce poate și fiecare își face biserica lui... E bine așa? BIblia spune că ne rătăcim tâlcuind scripturile după mintea noastră.
Așa au făcut Apostolii? Înțelegea fiecare ce putea și "ce îi era dat" să înțeleagă fiecare?
Știi ce e un Sinod Ecumenic și ce e o erezie? Dacă nu știi, crezi că poți să-ți dai cu părerea, să bănuiești ce ar fi, cum ar funcționa și apoi mai crezi că poți să ajungi și în Rai, nu?
Citat:
Nu eu l-am înfințat și nici măcar ei ci Domnul Iisus l-a înființat căci ei fac ascultare de Cuvînt și nu fac decît ceea ce le grăiește Dumnezeu. Dar sub legămîntul și binecuvîntarea unui arhiereu din BOR s-a făcut și poți citi dacă vrei Hrisovul acelei sfinte Mânăstiri.
|
Nu, Domnul Hristos, n-a înființat Noul Ierusalim, până după Înviere și după Judecată, spune la Apocalipsă, atunci, atunci și abea atunci va fi dat Cerul Nou, Pământul Nou, Ierusalimul Nou, celor ce vor moșteni pământul.
Noul Ierusalim de la Pucioasa, nu a fost dat de Domnul Hristos, ci de domnul hristos... dracul-hristos, hristoși mincinoși. Dacă nu este așa, și e dat de Domnul Hristos, faceți-vă regim de Mănăstire ortodoxă. Cu ce greșește o mănăstire ortodoxă? Sau parohie, cu Biserică de parohie, organizată ortodox. Ce e greșit întro Biserică ortodoxă? De ce a voastră arată diferit și e atât de ciudată?
Citat:
În ce sens mai presus? Tu zici noi, dar e vorba de ei și de mine separat, doar credința ne unește,
|
Dacă credința unește, voi de ce nu sunteți uniți cu noi? De ce ereticii nu vroiau să fie uniți cu creștinii? De ce ereticii își înființau propriul lor creștinism? De ce Pavel spune că aceia ereticii sunt anatema? Și chiar îi dă satanei, ăn mod expres și explicit. Ce este anatema, știi?
Citat:
eu nu pot vorbi în numele lor dar ei sunt mai presus de oricine pentru că ei sunt poporul lui Dumnezeu
|
Voi sunteți poporul lui Dumnezeu? Atunci de ce faceți lucrurile diferit față de noi? Rușii, grecii, bulgarii, sârbii, și alți ortodocși, nu sunt poporul lui Dumnezeu? Cu ce greșim noi? Voi dacă faceți diferti și credeți diferit, greșiți. Iar dacă nu credeți diferit, de ce nu sunteți ca noi?
Citat:
deci ei sunt atît de presus cum erau cei din vechiul Israel față de restul lumii
|
Hristos mânca la masă cu vameșii și păcătoșii, și era cârtit, bârfit, hulit, de "ăia presus, din Israel, ăia mult mai presus de restul lumii". Îi lăsa pe ucenici să culeagă grâu să mănânce sâmbăta, încălca legea veche, de-i oftica pe "ăia de sus", vindeca sămbăta, din nou, nepotrivit legii iudaice, care era foarte strictă și rigidă și El era foarte flexibil și iubitor și îi plesnea în creștetul capului cu faptele iubirii Lui...
Voi sunteți mai sus de restul lumii, mai sus de ortodocși, nu? Mai sus de cei din Mănăstiri, nu? Ăia sunt proști nu știu ce fac și nu se mântuiesc, nu? Sau cum? Voi la noul Ierusalim sunteți atât de speciali, iar restul sunt praf?