View Single Post
Vechi 12.07.2016, 00:18:12
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Am citit ceea ce ai scris si pe alte topicuri .Intradevar e o problema ca nu iti gasesti un servici stabil ,ca viata ta sa devina o constanta.
Legat de neterminarea Facultati de Teologie, nu stiu daca i se potriveste cuvantul parasire.Mi-aduc aminte de cuvintele unui preot din Facultatea de Teologie care spunea asa:"Teologia nu da diplome ,Teologia formeaza caractere!"
Eu tot asa nu am mai facut ultimul an ,dar nu il consider ca o parasire a ortodoxiei.Atunci anul respectiv nu am putut merge deoarece au aparut niste probleme,eu avand servici si familie atunci.Apoi,dupa anul respectiv de reflectie, am realizat ca erau destule elemente care ma faceau sa nu fiu potrivit ptr a fi preot.Unul din cele recunoscute de mine aici, un trup nebunesc, plus altele care le pastrez ptr mine.
Eu am o vorba "Decat un ofiter slab ,mai bine un soldat,sau caporal bun!" Pot sa slujesc lui Dumnezeu asa cum pot.Unde gasesc ca este ceva necesar intervin,iar multi duhovnici e firesc ca poate sa nu stie.Ex -numele unui program concret de restrictionare internet si conditii de instalare...sau alte chestii.

Intotdeauna e un om care poate are nevoie de un sfat si daca fiind in preajma si stii sa il ajuti "ai ridicat pacate" prin intelepciune.
Un sfant avea o vorba "Dobandeste pacea launtrica,si mii de oameni in jurul tau se vor mantui!" Cadere adevarata era daca ai fi fost preot, si aveai problemele astea emotionale ,oamenii veneau la tine la spovedanie, iar tu nu numai ca nu ii ajutai, ci chiar mai rau ii incurcai.
Raman la parerea ca, daca vei obtine un servici constant ,te vei echilibra emotional,apoi sa cauti intelepciunea in continuare, eu zic ca nu e o cadere ca nu ai terminat Teologia.Stiu un preot care s-a hirotonit in jur la 60 de ani.
Imi aduc aminte de o povestioara.Era un mare sfant (mi se pare Sf Antonie)si ii vine lui gandul asta sa vada daca este cineva care are o viata mai imbuntatita ca al lui.Si Dumnezeu il trimite la un cizmar care muncea cu spor si drag,care tinea nu mai stiu cati copii,se ruga in timp ce lucra si a treia parte dadea milostenie .Nu l-a trimis la un om imbracat ca si el in straie preotesti, ci la un om simplu.Poti tine calea dreapta si ca mirean!
Domnul sa te aiba in paza frate Serafim!