Fraților, care Sfânt Părinte de dinainte sau de după Marea Schismă din 1054, numește pe eretici ca fiind Biserică, sau Biserica, sau fiind ai lui Hristos ?
Arătați-mi unul. Unul singur.
Poftim, după 1054, Sfântul Marcu Evghenicul, sau al Efesului, Sfântul Grigorie Palama, Sfântul Simeon Noul Teolog, Sfântul Ignatie Briancianinov, Sfântul Iustin Popovici, Sfântul Nicolae Velimirovici, Sfântul Paisie Velicikovschi, Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, Sfântul Ioan de Kronstadt, Sfântul Teofan Zăvorâtul și alții...
De ce mă acuzați pe mine ? Peste cine mă cred eu superior ? Sunt un muritor de rând.
Nu fac decât să amintesc scrierile lor, învățăturile lor, pline de Duhul Sfânt, care și ei asemenea celor dinaintea lor, Sfântul Ioan Gură de Aur, Sfântul Vasile cel Mare, Sfinții Grigorie de Nyssa, de Nazians și alții, au spus și au învățat.
Pe cine hulesc eu ? Eretici hulesc pe Duhul Sfânt și Biserica lui Hristos.
Da, Biserica este Ecumenică, nu ecumenistă. Este pentru tot pământul, nu este un circuit închis, este deschisă și transparentă maxim. Dar dacă ereticii nu vor să se lepede de nebuniile lor, cu ce-i de vină Biserica? Cu ce-i de vină Hristos? Cu ce sunt de vină eu, păcătosul?
Nebuniile hristoșilor mincinoși învață ereziile franco-latine ("romano-catolice") primatul papal, purgatoriul, infailibilitatea papală, inchiziția, cruciadele, indulgențele, și nebuniile neo-protestante și alte nebunii.
Aceste erezii și acest întuneric sapă Biserica, îi face rău, o răpește. Ei sunt răutate, fiindcă vin din răutate. Antihrist va imita pe Hristos, spune Sciptura că va fi bun, blând, iubitor, milostiv, ca să atragă. Asta fac și ei azi. Atrag mișelește. Cu un strop de venin în lapte, au pierdut mântuirea celor ce nu cunosc învățătura vie și sănătoasă a Bisericii, nu citește Biblia și scrierile Sfinților Părinți. Nu Biserica lui Hristos pierde turma. Biserca nu învață nebunii. Ci mântuiește, apără, demască, anunță, păzește.
Am fost avertizați că vor veni hristoși mincinoși și lupi răpitori. În fiecare secol au venit. Biserica s-a luptat cu câte o mare erezie, în fiecare secol.
Puneți mâna și citiți pe Sfinții ce vi i-am amintit aici, nu stați cu mâinile în sân, scrieți două rânduri și vi se pare că a-ți scris filosofiile lumii. Să nu vă considerați plini de toată înțelepciunea și să nu mai spuneți: "îți dai seama ce-o să fie dacă ajunge ăsta preot?" Dacă nu mor până atunci. Ce-o să fie?
O să fie păzită Biserica lui Hristos de slujitorii demonilor, o să le fie dovediți demonii din învățăturile lor stricate și apoi vindecați, întorși la credință, în Biserică. Asta o să fie. Și încă o porțiune mică de Biserică. O amărâtă de parohie. Față de cât de prigonită este Biserica în toată țara, de ecumenism și de neo-protestantism și alte înșelări demonice. Prigonită în toată lumea.
Fraților, vă puneți mântuirea în pericol. Nu știți ce vorbiți, ce învățați, ce credeți, treziți-vă, iubiților, la post și rugăciune, la citit, la studiat, și iar post și rugăciune. Îmbunătățiți-vă, curățiți-vă, luminați-vă, îndumnezeiți-vă. Cereți-I Domnului acestea.
Cât încă vă mai e dat timp de mântuire...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Last edited by Igor_Paslusnik; 11.07.2016 at 00:35:32.
|