View Single Post
Vechi 08.07.2016, 10:26:02
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
În numele Domnului, îți cer să mă ajuți și să mă îndrepți.
Prietene Igor, eu refuz sa trudesc la cooperativa muncii in zadar.
Am sperante extrem de mici ca omul poate indrepta pe un alt om.

Tot ceea ce pot sa fac este sa zic cateva cuvinte inspirate la timpul potrivit, cu nadejdea ca Duhul Sfant va face o indreptare in inima interlocutorului meu.

Cel care convinge de greseala si ne indreapta pe noi si pe cei din jurul nostru, sotie, sot, copii, colegi, prieteni, etc., este Duhul Sfant. Numai El. Dupa cum zicea Mantuitorul Hristos "Și El, venind, va vădi lumea de păcat".
Citat:
Spune-mi, frate drag, cu ce greșim noi ortodocșii? De ce nu o să ne mântuim?
Unii ortodocsi se vor mantui. Pentru ca ortodoxia este modul de viata al sfintilor care asculta de poruncile Domnului Iisus Hristos. A fi ortodox inseamna a merge pe Calea care este Hristos. In moarte si in inviere. A fi ortodox inseamna nu doar o marturisire corecta de credinta ci si o traire de fiecare zi asa cum ne-a invatat Hristos. Pentru ca ortodoxul crede corect si traieste corect. Ortodoxie si ortopraxia sunt indisolubil legate in viata crestinului ortodox. Ortodoxia nu este o simpla religie sau confesiune religioasa ci calea spre indumnezeirea omului. Doamne ajuta!

Alti ortodocsi nu se vor mantui. Pentru ca doar poarta numele de crestin dar nu-L cauta pe Hristos si nici Imparatia Lui. Ci lucrurile acestei lumi.
Citat:
Vorbește despre doctrina ta penticostală și arată-mi că nu-i greșită.
Dacă vei reuși, voi deveni penticostal.
Schimbarea confesiunii este un proces care se realizeaza foarte greu dupa ce un om isi cunoaste bazele credintei lui.
Doctrina penticostala nu are absolut niciun cusur. Insa rareori oamenii vin in penticostalism sau in ortodoxie atrasi de doctrina corecta. De obicei convertirile au loc atunci cand:
- un om simte dragostea in actiune a unei comunitati.
- omul trece printr-o criza sau un eveniment major: casatorie, boala, etc
- are loc un miracol: vis, vindecare, rugaciune ascultata, etc.
Sa crezi ca doi oameni stau de vorba la o masa sau pe un forum si unul il convinge pe celalalt ca detine doctrina corecta si, poc, are loc o trecere dintr-o biserica in alta, este o simpla iluzie.
Citat:
Am încercat să arăt unde greșesc oamenii care cred în mărturisirile neo-protestante. De ce? Fiindcă-i iubesc. Vreau să mor pentru ei, dacă știu că ei vor veni la mântuire, pe calea adevărată și vie, îmi dau bucuros viața, fie și numai pentru unul. Unul salvat.
Nu te forta asa tare! Nu e cazul sa mori pentru nimeni. A murit Hristos pentru noi toti. Iar tu nu esti Hristosul.
Citat:
Fi sincer, nu e Duhul Sfânt în Sfintele Icoane?
Nu.
Citat:
Dacă iubești sincer și curat, de ce nu devii ortodox?
Pentru ca ma cred deja.
Citat:
Voi de ce nu mă iubiți ?
Eu apreciez sincer ravna ta. Si cred ca esti un cautator de Dumnezeu. Faptul ca te faci vulnerabil, te zbati, pui intrebari, incerci sa convingi, mie imi transmite mesajul ca iti pasa de viata ta spirituala. Si asta inseamna mult.

Ca dai deseori cu bata in balta nu e o atat de mare problema. Toti invatam prin greselile pe care le facem.
Reply With Quote