Citat:
În prealabil postat de CristianR
Adică ai un mod foarte particular de a gândi, de a folosi rațiunea pentru a explica realitatea în care trăim și trăiești. Deși rațiunea ar trebui să ne ajute să ne înțelegem unii cu alții, modul în care raționăm poate să fie mai conform sau mai neconform cu realitatea.
Rațiunea poate demonstra orice, poate fi pusă atât în slujba binelui, cât și a răului, a adevărului sau a minciunii. Uneori fără să ne dăm seama de care parte suntem, fiind convinși că suntem de partea adevărului, dar susținând, fără să ne dăm seama, minciuna.
Cei mai mulți dintre cei de pe forum suntem uimiți de modul în care reușești să argumentezi, împotriva evidențelor, teoria pământului plat, spre exemplu, a geocentrismului sau, mai nou, a „sfințeniei” Elenei Udrea. Polemicile sunt cu totul inutile, pentru că tu vei reuși de fiecare dată să-ți argumentezi teoriile. Dar ele nu au nimic de a face cu realitatea. Sunt paralele. Felul în care percepi realitatea este defectuos. Și e nevoie de ajutor în sensul ăsta.
Nu trebuie să te temi că dacă te-ai trata, ți-ai pierde credința, văzând și înțelegând altfel realitatea înconjurătoare. Din contră, ai dobândi o credință mai autentică, mai conformă cu realitatea creată de Dumnezeu. A o cunoaște cât mai adevărat este un mod de a Îl cunoaște pe Cel care a făcut-o. Ceea ce se poate schimba este percepția noastră, nu realitatea, care rămâne așa cum a făcut-o Creatorul.
|
Deci iată cum exact ca și procurorii mă acuzi de abuz în serviciu, mi-am făcut în mod defectuos atribuțiile ce-mi revin din trimitere. Ce interesant, deci să înțeleg că nici tu nu crezi în scripturi ci în teoriile păgîne ale lumii scornite din minți omenești și că și tu ca și alții ați abuza-o pe Elena Udrea pentru că poartă tocuri și poșete?
Cu ce vrăjeli ''mîngîietoare'' încerci să răstălmăcești dretatea și adevărul... adică să mă faci și tu nebuni arătîndu-te preocupat de sănătatea mea mintală.
Nici tu nu crezi în Dumnezeu și persiști în a susține că am nevoie de ajutor de la altcineva decît de la Dumnezeu, adică de la egipsihologi sau de la psihiatrii.
Păi oare nu am susșținut drept și cinstit și conform scripturii tot ceea ce am susținut?
Unde e bîrna sau paiul pe care vrei să mi-l scoți din ochi? Te rog arată-l tuturor și arată-mi-l și mie că-ți dau voie să mi-l scoți dacă îl am dar dacă vii numai și numai cu tot felul de analize absurde și interpretări bazate pe propaganda necredincioșilor și mincinoșilor care dezinformează atunci te rog nu mă mai trimite la psihiatru ci du-te tu și zic asta ca să vezi cum te simți dacă te trimite cineva la psihiatru, și nu pentru că ai avea ceva la cap, la cap ai doar dezinformări și credulități, crezi mai mult în trolul care strigă opriți trolii și în hoțul care strigă hoții și de aia nu poți să o vezi pe Elena Gabriela cît e de sfîntă. Tu nu poți, eu o pot pentru că împreună cu Dumnezeu vedem cu Dreptate și cu Adevăr toate lucruruile și toată creația așa cum a fost ea făcută, cu soarele și luna semisferice și cu pămîntul plat chiar dacă a crede așa pentru unii ca voi înseamnă să fii nebun.