Citat:
În prealabil postat de CristianR
Asta pentru că mulČ›i înalČ›i funcČ›ionari UE sunt marxiČ™ti. Un motiv în plus să regret plecarea UK.
Avem o Europă tot mai slabă Č™i mai fragmentată Č™i o Rusie tot mai agresivă. Putin jubilează.
|
E clar, faci parte din cei cu "imperialistii carora ne supunem acum sint mai buni decit imperialistii care acum doar ne pindesc". Recunosc ca sint jalnic ca sint minat de impulsurile contradictorii si succesive ale sfidarii si fricii viscerale de bratele lungi si cu gheare ake statelor (nu fac greseala sa imi iau sfidarea drept curaj), dar cei ca tine (intelectualii incurabil eurofili) sinteti, nu te supara, si mai caraghiosi. Pentru ca...surpriza, sinteti, din doua tabere imperialiste, cu...cei care ne stapinesc. La cei ca mine, care mai explodam, depasind punctul de saturatie, fie in cadru privat, fie in public, este "de vina" acest mecanism al alternantei ura/furie/revolta explodind si frica/umilinta constringind iarasi fiinta la micimea "corecta politic" de toate zilele. Doar eu sint asa nebun sa descriu public fenomenologia mamaligii care mai improasca fierbinte, dar nu explodeaza. Cei ca voi, care intotdeauna gasesc stapinului exterior al Rominiei (occidental, de obicei, dar nu numai) toate justificarile posibile, aveti vina colectiva, difuza, dar reala, pentru toate nenorocirile abatute asupra acestui popor de la pasoptisti incoace. Nu ma intelegeti gresit: ai de zic ca alianta cu Rusia e naturala pentru noi, pentru ca sintem...ortodocsi, cum era trollul care ridica pe Putin in slavi, sint efectiv idioti. Ca si cind credinta, la o extrema, sau afacerismul, la cealalta, trebuie sa determine relatiile unui stat!!!! Ridicol. Nu lacomia "oamenilor de afaceri" (eu le zic, ca in anii '90, tot "bisnitari") si nici fanatismul unor monahi zeloti la limita schismei nu trebuie sa ne configureze vietile.
Concluzia este ca trebuie scos cuvintul "neutralitate" din podul prafuit cu carti de drept international.
Si da, o lume in care si Est si Vest ar fi in genunchi si sleite de catastrife incontrolabile de catre om, ar fi o lume in care nu m-as mai simti sodomizat ideologic de Europa, amenintat militar de Rusia si sufocat economic de China (cu invazia de chinezarii counterfeit, adica).