View Single Post
Vechi 24.06.2016, 12:49:34
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Tu ai niște teorii foarte elaborate, în general. Dar observă în jurul tău mentalitatea generală, disponibilitatea pentru corupție, pentru descurcăreală, mai mare decât pentru munca cinstită. E simplu dacă observi că la noi n-ai nicio problemă să fii ales în funcții politice, chiar dacă ești penal, în timp ce la cei din Vest asta îi descalifică.
Și la noi mentalitatea asta nu e de azi, de ieri, ci de secole, reușind să supraviețuiască tuturor regimurilor politice.
Nu ma asteptam sa fii, tocmai tu, vulnerabil la propaganda oficiala. In general, eu tot ce ofera sistemul (comunist, capitalist, nu conteaza) ca justificari sau informatii, eu le privesc din start ca minciuni elaborate de un dusman. Daca, totusi, vad din fapte ca "ei" nu mint...atunci imi reconsider pozitia. Insa doar "daca" si "atunci"... Feudalismul vest-european, capitalismul de tip imperialist-globalist si comunismul sint orinduiri malefice, in forme si grade diferite. Ar fi mai dureros ca chiar sa crezi ce ni se "serveste". Daca doar scrii "ce trebuie", ca sa fie vazut pe net de "cine trebuie", e chiar banal: e in acord cu firea minunatului nostru popor. Bine, si eu gresesc: intii reactionez anti-, nu neaparat anti-guvern sau anti-sistem, cit anti-...ce se intimpla cu noi oamenii si lumea in general, dar apoi imi tremura curul de frica...celor cu putere (iarasi, nu in sens neaparat politic). Cred ca e mai bine cum faceti voi, conformistii: o lasitate asumata, coerenta, liniara, decit un curaj renegat, avortat si in cele din urma fals. Cred ca problema e ca tin prea mult la mine si beneficiile vietii si libertatii, si ii banuiesc si pe altii de aceeasi atitudine. Pe de alta parte, vorbind strict pe ce ai scris ontopic: Copacel spune deseori "perle" (nici o problema, eu spun si mai multe si mari), dar in chestiunea asta le nimereste foarte bine. Cu precizarea ca cel mai mare dusman al oamenilor, in afara de Vrajmasul, este...noi insine. Nu imperialismul occidental, nu cel rusesc, chinez sau panislamismul radical. Nu. Ci noi, rominii.
Te rig sa ierti daca te-am suparat.
Reply With Quote