View Single Post
Vechi 24.06.2016, 11:15:40
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Tu ai niște teorii foarte elaborate, în general. Dar observă în jurul tău mentalitatea generală, disponibilitatea pentru corupție, pentru descurcăreală, mai mare decât pentru munca cinstită.
Dar asta era si in epoca fanariota, asta era si in timpul imperiului Otoman.
Uita-te putin in istorie cum se vineau domnitorii romani unii pe altii la poarta
imperiul Otoman. S-au schimbat doar imperiile nu si obiceiurile.Acum nu mai
ai imperiul Otoman, acum ai UE, Nato, etc.

Citat:
E simplu dacă observi că la noi n-ai nicio problemă să fii ales în funcții politice, chiar dacă ești penal, în timp ce la cei din Vest asta îi descalifică.
Pararea mea este ca Vestul joaca foarte mult teatru.Diferenta este ca
la cei din Vest coruptia este de mult institutionalizata si perfectionata.
In Vest coruptiei i se spune "lobby".Si sunt firme si corporatii de lobyy.
Ce face o firma /corporatie de lobby ? Intervine pe langa cine trebuie ca
sa problemele clientului sa fie rezolvate.Oricefel de probleme.
[quote
Și la noi mentalitatea asta nu e de azi, de ieri, ci de secole, reușind să supraviețuiască tuturor regimurilor politice.[/quote]
Dar aceasta mentalitate nu este doar la noi.Este scrisa in gena omului.
Aceasta mentalitate o avem toate popoarele.Singura diferenta este ca unele
din popoare nu sunt insetate de sange si razboaie pt a exploata alte popoare.

Eu de mult am intalnit un strain la multinationala(belgian) si asta era mirat
ca de ce in tara(Romania) se face asa de mult circ pt o chestie eftina( era vb de tzeapa FNI).Si spunea ca noi nici macar nu stim ca sa dam mita sau sa mituim.Si ca suma este jenant de mica.

Se intreba retoric, de ce nu ne facem organizatii profesioniste unde sa invatam profesionist cum sa-i furam pe altii (alte popoare)si sa nu ne mai certam ca furam intre noi(pt ca ei asa fac).
Si omul cand se refera la planul de hotie se referea la un plan exstins pe cel putin 20 de ani.Deci cam la scara asta se lucreaza.
Adica la noi se vb de coruptia generata fie de saracie ( o gaina, o bere, un pachet de Kent parca era ) si de coruptia
generata de o lacamie insa micas( zeci de miloane de euro), insa in Vest aia cand fac coruptie fac la nivel de sute de miloane de euro, sau zeci de miliarde, exploatarea mult sub pretul pietei ale resurselor altor tari, resurse care le-au obtinut tot prin coruptie.

Tu stiai cand unul din comisarii UE a fost intrebat despre fenomenul de la Pitesti(inchisorile comuniste) ce parere are ,
acesta a raspuns cu ochi de peste mort ca noi suntem de vina, ca nu am fost in stare sa invatam si sa apreciem ideile
marxiste la adevarata lor valoare.
Deci ai grija in grija cui te lasi.

Last edited by Copacel; 24.06.2016 at 11:21:03.
Reply With Quote