View Single Post
Vechi 23.02.2008, 08:06:43
istoica istoica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dia20_diana
Ma gandesc ca fiecare dintre noi am avut perioade in care ne-am simtit mai aproape de Dumnezeu si altele in care ne-am indepartat...in aceste perioade cum ati procedat pentru a va apropia din nou?
Teofan Zavoratul SFATURI INTELEPTE
USCACIUNEA INIMII
"Cel mai mult capatam aceasta (uscaciunea)datorita maniei, nedreptatii, supararii, osandirii, mandriei si celor asemnea lor. Leacul este inapoierea starii pline de har. De vreme ce harul se afla in voia lui Dumnezeu, ne ramane sa ne rugam...pentru izbavirea de aceasta uscaciune...si de impietrire si nesimtire...In timpul racelii si al nesimtirii mintea cu greu va ramane atenta la cuvintele rugaciunii, dar tot este posibil. Trebuie sa facem contra noastra...Tocmai aceasta ostenire a noastra va fi mijlocul prin care il vom indupleca pe Domnul la mila si vom intoarce harul.
Rugaciunea v-a slabit din pricina uscaciunii si a racelii inimii. Impotriva acestora exista rugaciuni scurte, mai ales rugacinea lui Iisus. Invatati pe de rost cele 24 rugaciuni scurte ala Sf. Ioan Gura de Aur, care se afla in sirul rugaciunilor de seara...Si rostiti-le cand uscaciunea va cuprinde inima...
Poate ca se intampla sa stati in biserica cu neatentie si atunci... vine uscaciunea ca pedeapsa penru acest lucra."

Eu personal nu stiu care sunt cele 24 de rugaciuni...
Reply With Quote