View Single Post
Vechi 05.06.2016, 21:41:40
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Politica externa rusa se face ca si politica externa a oricarui stat de pe acest Glob- strict in functie de interesele economice si geopolitice ale Rusiei, asa cum le considera conducerea Federatiei Ruse!

Este de o naivitate imensa a ne imagina vreo secunda ca pentru conducerea Federatiei Ruse ar aveea vreo importanta , in politica sa externa, faptul ca religia ortodoxa este majoritara in Federatia Rusa! NU!
Cred ca nici un om cu o minima cultura politica, nu poate crede ca politica unei tari de pe Glob- oricare ar fi ea- se face in functie de religia majoritara din aceea tara!
Interesele in politica externa sunt cu totul altele- economice, lupta pentru resurse, geopolitice, strategice, etc.

Iar din pacate, si in trecut pe vremea URSS-ului, si dupa 1991, atat URSS-ul cat si Federatia Rusa au dus razboaie de agresiune:

-Ocuparea de catre URSS (prin forta si dictat) a Tarilor Baltice in 1940, a stravechilor teritorii romanesti a Basarabiei, nordul Bucovinei, tinutului Herta si Insulei Serpilor
-Agresiunea URSS si a tarilor tratatului de la Varsovia asupra Ungariei in 1956
-Agresiunea URSS si a tarilor tratatului de la Varsovia asupra Cehoslovaciei in 1968 (atunci Romania a fost singura tara din tratatul de la Varsovia care a refuzat sa participe si a condamnat ferm agresiunea sovietica asupra Cehoslovaciei)

-Agresiunea Federatiei Ruse asupra Republicii Moldova si a poporului roman in razboiului din trasnistria din 1990- 1992.
-Agresiunea Federatiei Ruse asupra Georgiei in 2008.

Iar pe plan intern si social in Federatia Rusa, chiar daca oficial majoritatea rusilor se declara a fi de religie ortodoxa, marile problemele si flagele care afecteaza societatea umana astazi pe plan mondial sunt si in Rusia- prostitutie, consum de droguri, alcoolism , homosexualitatea si alte deviatii sexuale, criminalitate, etc.
Cred ca ati auzit de mafia rusa si de raketii rusi- nu stiu daca dumneavoastra ati calatorit in Basarabia la sfarsitul anilor 80- inceputul anilor 90, dar eu am calatorit, si ar fi multe de spus despre raketii rusi.
Reply With Quote