Placuta minunata
Am gasit intr-o carte ortodoxa niste cuvinte frumoase(acest crez,aceasta poezie), care apoi
le-am regasit intr-o forma mai complecta ,intr-o povestire in cartea:"Supa de pui pentru
suflet: Povesti adevarate de viata care deschid inima si trezesc spiritul"/CANFIELD, Jack;
HANSEN, pp. 224-225.
"Crez
Noi paraplegicii ,suntem mai rezistenti decat se crede.In caz constrar, nu am putea
exista.Da,suntem foarte rezistenti.Intr-un fel ,paralizia noastra fizica este adeseori
compensata de un spirit si de o intelepciune pe care oamenii obisnuiti le-au pierdut.
Refuzul celor mai multi dintre noi de a nu-si accepta infranti handicapul isi are radacinile
intr-o credinta aproape divina .
In anticamera Institutului de Medicina si Reabilitare Fizica din New-York,exista o placa de bronz prinsa pe perete. In lunile in care am vizitat Institutul ptr tratament-de doua trei ori pe saptamana- am trecut de nenumarate ori pe scaunul meu cu rotile prin
anticamera,intr-un sens sau in celalalt,dar nu mi-am facut niciodata timp ca sa ma opresc si sa citesc cuvintele inscriptionate pe placa si rostite candva,dupa cate se pare de un soldat confederat necunoscut. In sfarsit, intr-o dupa amiaza am facut acest lucru.Am citit cuvintele inscrise pe placa,apoi le-am recitit.Cand am terminat a doua lectura,erram pe punctul de a izbucni in lacrimi,dar nu de deznadejde,ci de exaltare.Cuvintele m-au inspirat atat de tare incat am inceput sa strang din rasputeri rotile scaunului meu,incercand sa imi controlez starea de entuziasm.Ingaduie-mi sa iti impartasesc aceste cuvinte.
CREZ PENTRU TOTI CEI CARE AU SUFERIT VREODATA
I-am cerut lui Dumnezeu puterea de a realiza ceea ce îmi propun. Dar El m-a facut slab, ca sa învat plin de smerenie sa ascult…
I-am cerut sanatate, pentru a face lucruri marete. Dar El m-a facut infirm, ca sa învat sa fac mai bine ceea ce fac…
I-am cerut bogatie, ca sa fiu fericit. Dar El mi-a dat saracie, ca sa devin întelept…
I-am cerut forta, ca sa fiu laudat de ceilalti oameni. Dar El mi-a dat slabiciune, ca sa devin constient câta nevoie am de Dumnezeu…
I-am cerut posesiuni, ca sa ma bucur de viata. Dar El mi-a dat viata, ca sa ma bucur de
posesiuni…
Nu am obtinut nimic din ceea ce i-am cerut – dar El mi-a îndeplinit toate sperantele.
Nu a tinut cont de dorintele mele, dar mi-a raspuns la toate rugaciunile.
Sunt cel mai binecuvântat dintre oameni!"
La fel si noi de multe ori suntem tentati sa privim srpe diverse alte lucruri sau emisiuni si
sa nu privim anumite "placute" importante pentru noi,cum ar fi Biblia,Pateric,,Proloage alte scrieri ziditoare de suflet.
Sau ne impartim inima si slujim la doi domni."Stai! astazi are emisiune "Bahmuteana" nu sunt disponibil(disponibila) la nimic altceva,sau are emisiune Capatos, vine nu stiu cine etc "
Unde este atentia noastra acolo este si inima noastra!
Doamne ajuta!
|