Nu e putin lucru Cui te rogi!
Multe deriva de aici...
P.S. Frate, am mai propus sa nu amestecam problemele de psihologie cu cele de credinta, desi le putem discuta pe rand si fata in fata. Si intrucat, pe de alta parte, ele se intrepatrund, in fenomenologia lor concreta, face bine sa le distingem, mai intai, atat cat ne sta in putinta.
Altminteri ai putea sa crezi ca te mantuieste vreun psiholog sau vreun rabin, respectiv ca te trateaza de nevroze nu stiu care preot... In realitate nu se intampla nici una nici alta, ci fiecare e cu trebusoara lui sub soare.
P.P.S. Am mai intalnit confuzia dintre sentimentul religios universal (pe care il au toti oamenii, din toate timpurile, in toate culturile) si asazisul fond crestin comun. Nu putem vorbi de un fond crestin comun decat inlauntrul Bisericii. Iar Aceasta nu e alcatuita din toti oamenii, desi se adreseaza tuturor. Crestin e doar cel botezat in Hristos si care se roaga Domnului si care face voia Lui / a Bisericii. In rest, Dumnezeu stie cine si cum mai este...
Haide sa nu amestecam borcanele ca, vorba lui Catalin2, ne mananca oasele ecumenismul...
|