In concluzie, ma pronunt pentru ca Romania sa aibă relatii foarte bune, atat politice cat mai ales economice Federatia Rusa, insa aceste adevaruri istorice trebuie spuse, si poporul rus trebuie sa recunoasca greselile care le-a facut (asa cum aratat) fata de poporul roman, de-a lungul istoriei!
La ora actuala (istoria a fost, trebuia sa invatam din ea, dar in accelasi timp sa privim spre viitor), singurele diferende in relatiile externe intre Romania si Federatia Rusa ar fi
-Ocuparea orasului Tighina de fortele militare ruse. Orasul Tighina ar trebui retrocedat de Federatia Rusa autoritatilor constitutionale de la Chisinau, deoarece este un stravechi oras romanesc, parte integrata din stravechea provincie romaneasca a Basarabiei.
-Federatia Rusa sa nu se mai opuna unei eventuale uniri a Republicii Moldova cu Romania.
-Este adevarat ca dupa 1996 in special (pana in 1996 fostul presedinte Ion Iliescu si guvernul condus de Nicolae Vacaroiu, a dus o politica externa mai echilibrata, si mai buna zic eu, intre blocul NATO si Federatia Rusa), din pacate cei care s-au aflat la conducerea Romaniei, au dus si duc o politica externa de totala obedienta fata de SUA si UE.
As vrea sa vad si eu in Romania un partid politic sau un om politic care (fara a uita de interesul national care-l consider ca ar trebui sa fie cel mai important la momentul actual- unirea Republicii Moldova cu Romania), sa se pronunte si sa intreprinda in accelasi timp masuri concrete pentru relatii cat mai bune cu Federatia Rusa.
Sunt convins ca si Vladimir Putin- un om de altfel inteligent (ca fost lucrator in serviciile de informatii), este constient de faptul ca nu exista popor moldovenesc sau limba moldoveneasca, si ca romanii de pe ambele maluri ale Prutului formeaza unu si accelasi popor, care trebuie si este normal sa traiasca intr-un singur stat.
Iar unul dintre cei mai nationalisti politicieni rusi- Vladimir Jirinovski- recunoastea intr-un interviu recent un mare adevar istoric, spunând ca Basarabia si Bucovina trebuie cedate Romaniei, iar despre romanii din Basarabia spunea ca- Moldovenii sunt romani! Noi rusii le-am dat numele de moldoveni, dar ei sunt romani!
|