View Single Post
Vechi 12.04.2016, 10:34:07
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Uitandu-ma pe thread si pe ce ai mai zis de fapt eu nu prea vad problema ta ca o problema de linistire sufleteasca ci mai degraba una de debusolare temporara, o perioada de tranzitie in care nu mai stii cine esti, in care ai nevoie de un reper, de un sprijin in mijlocul marii.

Debusolarea o poti alunga daca iti pui putina ordine crestina in viata.
Adica, post, rugaciune zilnica cu un canon, mers la Biserica, impartasit.

Roaga-te lui Dumnezeu sa te ia de mana, sa te ajute pe calea asta pe care mergi si ai sa vezi ca lucrurile or sa capete un sens si o directie foarte buna.

Oarecum sensul vietii nu stiu cat este finalitatea ei, ci mai degraba mersul in sine si parcurgerea ei completa, cu bune si rele, o experienta completa prin care trebuie sa trecem. Tu ce cauti acum de fapt, sa ajungi direct la sfarsitul vietii? Sa nu treci complet prin viata? Sa te asezi si ...? Atunci cauta putina liniste undeva 2 zile si apoi ia-o de la capat.

Trebuie sa mergi inainte, si sa-ti asumi tot ce este in viata. Insa doar prin perspectiva crestina sa stii ca viata are un sens adevarat. De asta iti recomand cu caldura, incepe sa citesti mai multe carti crestine duhovnicesti pentru a invata si tu sensul vietii. Iar cartile duhovnicesti (pateric, vietile sfintilor) iti vor spune ce este viata.

Cred ca este foarte greu pentru tine acum sa vezi de fapt care este sensul vietii tale, sa-l cauti, sa cauti liniste si pace sufleteasca.
Sensul vietii este fericirea, dar o fericire alaturi de Dumnezeu. Doar daca stam langa el, orice lucru capata sens, si necazurile si ispitele.

Si sa stii ca daca intrebi oamenii din Biserica, multi au liniste sufleteasca. Insa au si multe necazuri venite cu care lupta, dar au si multa putere interioara. Ai sa vezi multa bucurie in Biserica, multi oameni fericiti, multi oameni cu viata implinta, cu o viata cu sens.

La fel trebuie sa faci si tu, sa intri in Biserica si sa lasi lucrurile sa capete un sens. Lasa putin lucrurile sa evolueze de la sine, dar fa primul pas, intra in Biserica. Cauti ceva ce va veni singur la timpul lui.

Last edited by gpalama; 12.04.2016 at 10:38:45.
Reply With Quote