Citat:
În prealabil postat de b00aI
bravo. aplauze. o sa ai o deceptie peste ceva ani. asta clar.
nu le vezi nu exista. clar!
baiete oi fi eu tacanit, dar tu esti stricat la cap.
|
Puiule, am spre 36 de ani si am un fizic mai putin alterat de timp ca al unuia de 20 de ani. Si lucrurile evolueaza în directia inversa, conditia fizica mi se îmbunatateste permanent, nu evolueaza spre uzura ca la ceilalti.
Depinde ce alegi. Daca vrei sa îmbatrânesti, nu ai decât. Eu prefer sa ramân vesnic de ~17 ani.
Vad ca ai ceva cu imbatranirea si stiinta. Asadar, ce crezi tu despre imbatranire este o aberatie, si iti argumentez simplu: si sfintii au imbatranit cu trupul, dar nu si cu sufletul, Si dupa cum bine stim in icoane ei sunt reprezentati cu barba alba sau neagra, depinde la ce varsta au murit, . Iar sfintii tineri sunt reprezentati tineri cu barba sau fara, depinde cum sunt descrisi.
Asa, acum nu pot intelege ce ai cu stiinta? Pai tu nu te gandesti asa un pic, ca daca nu ar exista celule, asta ar insemna sa nu existe nici trupul nostru. De unde ai tras concluzia asta absurda? Atunci cum de te pot trata medicii cand te duci la ei cu un picior rupt? I-a explica-mi!
Cu medicina am tocmai aceasta: ca e o minciuna care întareste credinta fatalista si falsa a oamenilor în legile firii si asta îi face sa creada ca bolile si batrânetea sunt fenomene ale firii.
Reiau ce am mai zis pe acest topic: avansarea în vârsta aduce la cei mai multi o tocire a functiilor sufletesti, ratiunea, simturile se atrofiaza treptat datorita vietii aplecate spre odihna si placerile materiale. Daca cineva evita aceasta odihna si aceste placeri îsi pastreaza intacte puterile sufletesti dar avansarea în vârsta aduce o acumulare de simtire si memorie care e perceputa ca o povara si este confundata cu batrânetea (a nu se confunda vârsta cu batrânetea, vârsta e pur-si-simplu suma de ani, batrânetea este o uzura a fiintei umane). Todoata, daca omul duce o viata de rugaciune neîncetata, petrecerea în spirit si neatentia acordata trupului aduce un fel de anchilozare a încheieturilor, dar prin constientizarea acestei schimbari efectele nedorite dispar.
Ca Sfintii sunt figurati batrâni, e pentru ca chiar au îmbatrânit, fiindca nu au avut aceasta constiinta a putintei de a ramâne tineri, probabil din iconomia lui Dumnezeu care vroia ca ei sa constituie o autoritate pentru generatiile viitoare de credinciosi.
Trupul exista dar nu e material. Trupul e ansamblul nostru, al fiecaruia, de perceptii si senzatii fizice.
Am citit pana la pagina 2 si deja m-am saturat de parerea subiectiva a lui Traditie, care se pare ca este traumatizat saracul, si ii spun saracul pentru ca altfel nu am cum sa-i spun, pentru ca il compatimesc, SINCER.
Ma simt excelent din toate punctele de vedere si totodata îmi dau seama ce viata anosta are cineva care crede în medicina.
Domnule sau Doamna Traditie, nu va suparati, dar daca nu exista celule, atunci cum de am fost operat eu acum 7 ani de zile de hernie, daca medicii nu aveau cunostintele lor medicale? Si culmea e ca chirurgul a si reusit sa imi "sudeze" pleura la loc.
Sincer eu ma intristez sa aflu ca sunt oameni care interpreteaza religia pana intr-un asa hal, si o duc pana intr-acolo unde limita absurdului deja o da in fatarnicie si fariseism.
Celor care nu iubesc adevarul Dumnezeu le da lucrare de amagire. Tu trebuia, când te-ai ]mbolnavit, sa te cauti la suflet ce probleme ai si daca vindecai problemele sufletesti se vindeca si trupul.
Si totusi Traditie m-a facut sa rad copioc cu afirmatiile dumnealui!
Doamne, si mai mare e gradina TA!
Nu vezi ce sucit gândesti? Un om care vrea sa fie fericit ramânând tânar îl numesti traumatizat iar pe tine care vrei sa îmbatrânesti te consideri normal.