Subiect: Alcoolul
View Single Post
Vechi 30.03.2016, 17:04:33
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Urbanophon Vezi mesajul
Eu beau doar bere...care e mai "light" decat vinul. Tarii nu beau decat foarte foarte rar. Unii din Avva zic ca vinul nu este al calugarilor, altii ca al treilea pahar e de la Satana.

Deci pana acum v-ati pronuntat pentru un consum moderat sa inteleg? :P
Dependenta de alcool nu consta neaparat in cantitatea consumata sau in tipul de bautura. Ci in nevoia imperioasa de a bea, dupa puterea si gusturile fiecaruia, in fiecare zi. De aceea, primul pas in lupta cu dependenta e de a ramane o zi fara sa bei alcool. Nici macar o picatura! Doar o zi.

Ideea dependentului de a controla bautul (beau doar un pahar, beau doar o sticla etc.) face parte din mecanismele de autoinselare dinlauntrul bolii. Nu asa se pune problema! Pentru un dependent e suficienta si o inghititura de alcool ca sa ii modifice starea psihica, spirituala, comportamentala. Deci ideea e de a nu mai bea deloc. Nici un strop. Macar o zi! Adica azi.

Iarasi, nu e important daca bem bere sau tarie. Eu am fost dependent de bere. Nu beam mai mult de 2-3 beri zilnic, insa asta a fost suficient sa ajung intr-o stare de degradare psiho-fizica vecina cu moartea. Marturisesc ca am cunoscut iadul, aici in trup. Desi beam cel mult 3 beri zilnic. (nu eram betiv, nu imi placea sa beau - e vorba despre un mecanism irepresibil, care te duce incet, incet spre primul pahar)
Asadar, nu concentratia de alcool conteaza, ci reactia persoanei la substanta. E un fel de alergie (desi tulburarea nu e considerata, medical, alergie) care consta in perturbarea grava a persoanei de pe urma unui consum oarecare. Asadar, stop consumul! Iar cine nu poate singur, e liber sa ceara deindata ajutor. Nu e o rusine, e o abilitate de supravietuire!

P.S. Cred ca discutiile de aici nu ajuta pe nici un dependent de alcool. Daca e careva dependent, rog sa inteleaga ca alcoolismul e o boala foarte grava, deosebit de inselatoare, cronica, aproape necunoscuta de catre medici, psihologi, preoti si ca singura cale care a dus la succes fara recaderi este, in intreaga lume, grupul AA (si AlaNon pentru apartinatori). In orice lucrare serioasa despre alcoolism veti gasi mentionat ca terapia de electie se face in AA. Nu se intelege de ce, nu se poate explica, doar se constata ca metoda functioneaza si ca a salvat pana azi milioane si milioane de oameni. Alte metode s-au dovedit frectie la picior de lemn.
Iarasi atrag atentia ca un dependent care dezbate aici problema alcoolismului, fara sa fie in abstinenta si in grupul de suport AA, nu face altceva decat sa se indulceasca ... Asa va fi tot mai rau, cu posibil final de nedorit...

P.P.S. In "Pelerinul rus" e prezentat cazul unui om care s-a lasat de baut prin studiul Scripturii si prin rugaciune. E un caz rarisim, din pacate. Poate pentru ca noi avem nevoie de mult ajutor in prealabil ca sa ajungem la nivelul de credinta simpla si sanatoasa a acelui barbat. Ca intr-adevar, cine are credinta adevarata, poate face lucruri uimitoare pentru simtul comun. Dar credinta aceasta nu vine nici pentru ca ne place noua sa ne dorim, nici ca vrem noi un hocus-pocus... Sa nu confundam credinta cu magia sau cu diverse smecherii psihologice confortabile in melodramatica lor opera de autoinselare!
Reply With Quote