Elena F., și toți ceilalți,
Oamenilor ! Nu vă mai înșelați în întunericul altor credințe.
Anton de Padova, Maria Tereza, Francisc de Assissi, sunt oameni înșelați. Nu le-a păsat de dogmele stricate ale apusului, și au făcut nevoință trupească. Și pentru asta, apusul franco-latin ("romano-catolicii"), i-a canonizat sfinți.
După criteriile apusului, ar trebui să fie sfinți și mulți hinduși, sau budiști. Numai să mărturisească "infailibilitatea" adică să creadă că un om, orice spune, nu poate greși. Acel om, ereticul cel mare al lumii, cel mai în mândrie om de pe pământ: arhiepiscopul Romei.
Da, aceia, hindușii, mulți din budiști și din musulmani, au o viață morală impecabilă și fac multă nevoință trupească.
Și ateii sunt oameni morali. Și minunați în purtarea lor.
Asta îi face sfinți? Nu.
Se vor mântui, vreo-unul? Nu. Sau cel puțin cât timp nu cercetează să înțeleagă și să trăiască creștinismul, în Hristos, în Biserica Sa, nu, nu se vor mântui. Dacă nu cred în existența lui Dumnezeu, cum să petreacă veșnicia lângă El și Sfinții Lui ?
Mă doare sufletul să scriu acestea, dar spun ce am citit la Sfinții Părinți.
Deci acei Anton de Padova, Maria Tereza, Francisc de Assissi, sunt înșelați, sunt propagandă a ideologiilor eretice, stricătoare și ucigașe de suflete, a francilor din Apus.
Vă rog, ca pe familia mea, țineți Sfintele Posturi ale Bisericii, nu ale ereziilor.
Ereticii, sărăcuții, în mândria lor, mânâncă lapte, brânză și ouă în acele posturi. Apoi ascultă pe capul lor, episcopul Romei, ereticul care așa îi învață că e bine să postească.
Și multe alte erezii fac și cred, mărturisind nebunia.
Nu fi-ți ca ei !
Țineți postul creștinesc, fără carne, și fără lapte, brânză, ouă. Țineți post aspru, dacă puteți: pâine și apă.
Țineți post negru, fără să mâncați și fără să beți nimic. Acest post aduce cel mai mult folos și belșug duhovnicesc.
Suntem în Sfântul și Marele Post.
Din momentul când scriu, mai avem o lună și o zi de post. Deci țineți și marțea, și miercurea, și vinerea, și joi, luni, sâmbătă și duminică, post.
Cu discernământ, cum puteți, cu cât mai aspru, cu atât mai bine pentru sufletele și vindecarea voastră.
Dar, pentru Dumnezeu, vă rog, nu vă lăsați ispitiți de întunericul "romano-catolicilor" cu "sfinții" lor, căci nu moralitatea și nevoința ne mântuiesc, dacă nu avem dreapta credință, dreapta mărturisire, numită azi, politic, ortodoxă. Adică să fim în Biserică, nu în ereziile apusului, sau păgânismul hindus, sau budist, sau musulman.
Veniți la viață, fraților și surorilor.
Să vă feriți de prăjiturile și torturile demonilor, cu care vă îmbie să gustați. Și veți fi vii.
Hristos în mijlocul nostru.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Last edited by Igor_Paslusnik; 30.03.2016 at 15:28:43.
|