View Single Post
Vechi 29.03.2016, 23:27:04
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Valkorion Vezi mesajul
Nu exista chiar nimeni care sa priveasca obiectiv si studios ce s-a intimplat atunci? Chiar toti cei ce se apleaca asupra acelei perioade trebuie sa aiba conditionari confesional-subiective? Poti fi credincios al unui confesiuni si sa fii obiectiv. Ziua e luminata de Soare: asta e un fapt obiectiv, indiferent de cine si cit de credincios este si carei confesiuni ii apartine. Asa si cu stiudiul acelor vremuri: documente autentice din ambele parti trebuie studiate si concluzii impartiale trase. Sintem o specie sentienta, autodenumita sapienta. E asa greu sa privim cu detasare ceva petrecut aproape trei secole?
Eu am prezentat istoria scrisa de autori greco-catolici, ce obiectivitate mai mare vrei? Eu intotdeauna caut adevarul si sunt obiectiv, tu esti intotdeauna subiectiv, ti-am mai spus. Obiectiv ar insemna, din punctul tau de vedere, sa concorde acea parere doar cu ceea ce crezi tu, nu conteaza daca e adevarat sau nu. Pentru a fi cineva obiectiv are nevoie de trei lucruri: sa citeasca informatiile necesare (din mai multe surse, daca are dubii), sa doreasca sa afle adevarul si sa fie capabil sa discearna adevarul daca sunt mai multe surse contradictorii.
Probabil tu nu ai citit informatiile decat dintr-o sursa, si aceea neadevarata. Deci oricine ar fi obiectiv nu ti-ai da seama daca ar scrie adevarul, pentru ca ai informatii partiale si gresite.
Reply With Quote