View Single Post
Vechi 20.02.2008, 15:35:18
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie
De asemeni în Sfânta Traditie nu exista, din câte stiu, învatatura ca oamenii pot sa ramâna tineri.
ba eu stiu ca exista...
Iisus a spus la un moment dat "Lasati copiii si nu-i opriti sa vina la Mine, ca a unora ca acestia este imparatia cerurilor."

Sfintii Parinti, insuflati de Duhul Sfant, ne invata ca intamplarea a fost simbolica intrucat Mantuitorul nu s-a referit doar la acei oameni care, din punct de vedere biologic, sunt mici... copii; ci la toti oamenii care, din punct de vedere sufleteste, au ramas curati ca niste copii.

in contextul acesta, Sfintii Parinti practic ne indeamna sa ramanem ca niste copii toata viata.. curati la suflet.

dar.. in alt context... Sfintii Parinti compara si pun in contrast intelepciunea tanarului si a batranului (atentie... a tanarului, nu a copilului).
se considera ca tanarul fiind abia la inceput, in floarea vietii, si plin de dorinte de cele mai multe ori necugetate, are o intelepciune mai saraca fata de batran care este trecut prin viata si are suficienta experienta astfel incat sa poata duce o viata de om intelept.
de sigur, nu lipsesc exceptiile... tocmai de aceea ne spun ca putem trai ca niste batrani (intelepti) la 20 de ani sau ca niste tineri la 60..
Reply With Quote