Citat:
În prealabil postat de Florinvs
Existau un numar de 5 intreprinderi atunci in Husi, de subordonare republicana-
(...)
-Fabrica de conserve din legume (cu sere proprii si terenuri agricole proprii, in suprafata de cca 200 hectare)
|
Pai bine, tovarase Florinus, dumneata iti dai seama ce economie de telemea aveam, daca o fabrica de conserve de legume era intreprindere de rang republican ? Iar 200 de hectare avea strabunicu in 1940, care era taran. A murit saracu. In 1953. In inchisoare. Acolo fusese aruncat deoarece insasi averea pentru care plugarise o viata marturisea contra teoriei marxiste privind soarta trista a taranimii exploatate. Si nu, nu era legionar. Legionarii din familie sunt pe linie paterna. Avocati, preoti, ingineri. Aia au facut peste 15 ani de puscarie pentru "uneltire". Nu, asta din partea mamei era taran-si-atat. A servit numai vreo cinci ani de "puscarie obisnuita", adica cu drept la pachet intepat cu baioneta. Pentru ca nu avea cum sa achite impozitele fixate de partidul iubit si de fratele mai mare, Rusia Bolsevica.
Comunistii mi-au mancat tineretea mie si viata inaintasilor mei. Imi repugna. Abhor comunismul si de propovaduitorii lui imi este greata. Ma lepad de ei, de toata trufia lor, de toata lucrarea lor, de tot cultul lor!