Salutare tuturor,am citit toate comentariile si va multumesc mult pentru ajutor,problema nu este ca nu as fi destul de informat despre cauzele spirituale si fizice ale acestei patimi sau despre consecintele ei atat spiritual si duhovniceste,problema este,cum zicea colegul in ultimul comentariu,am lasat patima sa se dezvolte in primii ani de cand am inceput si deja cand patima are 8-10 ani devine o dependenta asemanatoare cu cea de droguri,postul am observat ca ajuta in domolirea trupului.Pana acum totul este ok,nu am mai cazut de cand am deschis topicul.Mai era o discutie cu viata monahala si a zis cineva ca am trupul prea aprins pentru a fi calugar,am stat si m-am gandit cine nu avea trupul atins cand era tanar,poate generatia facebook din zilele noastre dar inainte cred ca toti aveau "trupul aprins",asta va decide Dumnezeu daca sunt potrivit sa fiu calugar.A mai zis cineva daca e pacat ca un calugar sa mearga pe bicicleta,nu este pacat pentru ca apostolul Pavel ne spune sa le incercam pe toate si sa pastram ce este de folos dar nimic sa nu puna stapanire asupra noastra.Va tin la curent.Multumesc
|