Citat:
În prealabil postat de Florinvs
Daca nu puteti discuta serios cu argumente faceti bascalie!
Doar am spus clar ca in perioada anilor 1945- 1964 s-au comis abuzuri, multi oameni au suferit si murit nevinovati, etc!
Dar daca puteti raspunde-ti la întrebarea care am pus-o mai inainte!
|
http://www.napocanews.ro/2013/03/cea...adu-rosca.html
Tinerețea lui Ceaușescu este pătată cu sângele țăranilor care nu au vrut cu niciun preț să-și dea pământul la CAP. Pe 4 decembrie 1957 el s-a implicat personal în reprimarea sângeroasă a țăranilor din satul Vadu Roșca. Ceaușescu a ordonat să se tragă asupra oamenilor care nu voiau să cedeze presiunii partidului pentru colectivizare. Cronica sângeroasă a acelei zile în care oamenii l-au blestemat pe Ceaușescu e consemnată în romanul lui Varujan Vosganian, intitulat “Cartea Șoaptelor”.
“Țevile mitralierelor au ieșit înafară și Ceaușescu personal a făcut semn să înceapă să se tragă. Cel mai tulburător lucru pe care l-am auzit acolo a fost mărturia unuia dintre țăranii care fusese rănit. Mi-a spus că Ceaușescu s-a uitat la el să vadă dacă mai trăiește și când a văzut că trăiește i-a tras un picior în burtă. Mi-a spus că l-am înjurat greu ca un blestem. Zice, Ceaușescu a murit din cauza blestemelor noastre de la Vadu Roșca, pentru că zice, că Aurică Dimofte, primul dintre morții noștri a căzut în genunchi, împins de gloanțe, cu capul pe spate. Exact așa a murit și Ceaușescu, ca și Aurică Dimofte al nostru”, a spus Varujan Vosganian, scriitorul romanului „Cartea șoaptelor