View Single Post
Vechi 14.03.2016, 20:59:45
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu nu spun de acest mesaj, de cateva luni tu tot scrii asa. Cum sa vad daca ai dreptate, cand nici tu nu stii ce crezi? Si asta pentru ca tu nu ai informatiile necesare, probabil nu ai citit nimic din ortodoxie. Ai citit niste istorii protestante sau facute de atei si ai spus ca stii adevarul despre istoria Bisericii. probabil ai citit o carte/articol despre catolicism si ai devenit catolic, apoi o carte despre protestantism si acum o tot dai cu ideile protestante. Cred ca e timpul sa citesti si o carte, sau macar un articol despre ortodoxie, ca sa iti faci macar o parere.
Catalin, scurt pe doi: spusesem asa, anume ca prefer sa ma rog doar lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Apostoilor. Nu asa fac protestantii, draga prietene; poate nu stii, dar niic un protestant nu O preacinsteste pe Preasfinta. Eu ziceam doar de sinaxar ca e prea plin, si nu are sens; ca e un fel de "da, Il avem pe Dumnezeu Intrupat pe Tron, cu rani pe maini pentru pacatele noastre, dar preferam sa facem sfinti pe banda rulanta".
Eu te inteleg, tu nu ma intelegi. la tine e multa credinta; esti poate unul din cei mai infocati credinciosi de pe forum; insa tocmai de asta nu tit poti permite sa te intrebi daca nu cumva ciudatul asta, adica eu, poate am dreptate partial, fie si infim.
Sa o spunem p enume: eu si tu intelegm prin credinta ceva duiferit. Eu pe de o parte, cinstesc pe Dumnezeul Care a facut Natura, mie fiintele vii imi sint foarte dragi, si prin ele am ajuns al credinta, inca de cind eram adolescent. Pe de alta parte, la mine credinta nu e ca al tine un atasament emotional puternic, ci o continua filosofare si autodezbatere, in forul meu interior, pe concepte. Nu cred ca voi, desi credem in crestinismul baseline, amindoi. Totusi, eu nu simt nevoia de euharistie, desi ma spovedesc, si nu vad biserica ca infailibnila,. ci ca pe o institutie umana, cam ca, culmea, un ordin ca adversarii sai, masoneria. E calr acum?

Last edited by Intrarea Vagonului; 14.03.2016 at 21:02:07.
Reply With Quote