View Single Post
Vechi 14.03.2016, 15:55:04
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Indiferent de regimul politic, viata trebuia sa mearga inainte, economia trebuia sa functioneze, ordinea si linistea publica trebuiau asigurate, etc!

De asta zic ca, indiferent de regimul politic existent, societatea trebuia sa functioneze in continuuare, viata sociala trebuia sa se desfasoare.
Cinste tuturor acelora care si-au facut datoria si meseria si atunci!
Viata nu trebuie sa mearga inainte in orice fel. Modul cum a mers la noi a insemnat, de fapt, moarte iar nu viata. Sunt pline meleagurile dulcei Romanii de sangele celor care au refuzat sa mearga inainte oricum, cu orice pret. Cu pretul tradarii lui Dumnezeu, cu pretul tradarii neamului, credintelor si valorilor lui. Cu pretul purtarii unui jug strain. Cu pretul dezumanizarii. Cu pretul alienarii. Cu pretul desfigurarii in Gulagul romanesc. Cu pretul acceptarii si cultivarii minciunii, ipocriziei, prostiei.

*
Constat ca te agati cu disperare de idolul "meserie". Pai bine, Florin, tu care de-o vreme pomenesti Biserica, asa ai auzit invatatura? Ca in numele meseriei si societatii oamenii trebuie sa devina fiare? Sa se tradeze unul pe altul pentru o sticla de ulei in plus? Sa se umple tara de turnatori pentru a nu leza pe cel mai iubit fiu al partidului?

Florin, iti reamintesc, ca tot pomenesti de-o vreme Biserica: la Judecata nu se vor prezenta meserii, ci oameni.
Dumnezeu nu mantuieste meserii, nu este nici un dumnezeu al meseriasilor si breslasilor. Ci numai Domnul oamenilor, al sufletelor.
Nu exista nici un criteriu de mantuire si sfintire numit "mi-am facut meseria", ci "am trait omeneste, ascultind poruncile Domnului, cu frica de Dumnezeu".
Ai uitat ca oamenilor nu le mai era frica de Dumnezeu ci de Partid si tovarasi?
Ai uitat ca oamenii credeau ca Dumnezeu nu exista, ca totul e minciuna, opiu pentru popor, slabiciune si afacere popeasca?
Ai uitat ca romanii nu mai cantau Aliluia ci cantece de preamarire a tovarasului si tovarasei?

Ei, acu ce sa zicem? Sa ii mantuiasca tovarasu si tovarasa impreuna cu lingaii si cateii lor? Pe toti astia care si-au facut meseria, dar nu si-au facut socoteala de om supus puterii lui Dumnezeu, cine ii va mantui? Partidul? Ceausescu? Romania?

Nu mai minti, Florine... Si nici nu te mai lasa mintit si adormit. Trezeste-te si vezi cui slujesti, inca.
Si nu ne mai imboldi si pe noi sa justificam ceea ce nu are nici o scuza onorabila.
A fost o ticalosie mare si ce putem spune e "Dumnezeu sa ii ierte!" si sa ne ierte si pe noi ca am fost partasi, cumva, la toate acelea si la toate care inca mai sunt.
Reply With Quote