Citat:
În prealabil postat de CristianR
AlÈii, însă, au avut parte Èi de altfel de experienÈe. Am avut fericirea să cunosc preoÈi vrednici, foarte vrednici Èi chiar Èi din cei în care prezenÈa harului devenise evidentă.
Nu sunt toÈi aÈa, e adevărat. Dar a generaliza părerea rea despre preoÈi este un păcat faÈă de cei care n-o merită. Èi iarăÈi este păcat pentru că cei slabi în credinÈă se vor sminti, crezând că preoÈii sunt toÈi corupÈi Èi prin urmare mincinoÈi.
|
Nu stiu cum ati fi reactionat daca ati fi fost in locul meu, sa iti moara o ruda apropiata si preotul sa minta ca nu poate veni la inmormantare ca e plecat si apoi sa il gasesti pe acelasi preot in oras. Sa mergi la altul, sa fii indurerat si sa trebuiasca sa il astepti sa isi inchida afacerea, magazinul ca apoi sa binevoiasca sa vina sa te serveasca.
Sa nu vina ani de-a randul sa de boboteaza, desi il chemi in mod repetat si daca apelezi la un alt preot sa iti spuna ca nu are voie pentru ca numai preotul care e arondat zonei tale poate veni.
2 cazuri de inmormantari am avut la care preotii s-au sustras de la indatoririle lor, Boboteaza ani de-a randul nu au venit, spuneau ca vin la o anumita ora si nu veneeau deloc, nu respectau ce scria pe program, tineau corul in frig sa repete la minus nu stiu cate grade afara si ei se lafaiau in caldura in casa si altele ca e pre atarziu sa le scriu pe toate.
Nu contest ca altii au avut experiente bune, eu nu pot sa ii mai vad in ochi.
Nu vreau sa smintesc pe nimeni, doar ca sunt extrem de revoltata de comportamentul lor si de faptul ca nu isi respecta meseria si nu o fac. si toat celelalate pe care le-am scrsi pe parcurs.