View Single Post
Vechi 09.03.2016, 01:09:55
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
De la Adam am moștenit moartea; de la Hristos moștenim viața veșnică.
Si iata pe om avind doua mosteniri. Se ridica deodata cateva probleme.
Una ar fi ca mostenitorul s-ar putea sa nu aiba habar ca e mostenitor. Pentru aceasta, insa, avem pe lume avocatii. In schimbul vreunui onorariu/comision, mai mic sau mai mare, ei te vestesc si, eventual, te ajuta sa iti vezi de mostenire. In plus, cum avocatii sunt priceputi in a pleda, ei se straduiesc sa te convinga (nu stiu daca din constiinciozitate profesionala sau pentru o retribuire suplimentara) ca e foarte important sa iti administrezi mostenirea cu chibzuinta. Cum? Nu ai chibzuinta? No problem, avem noi destula. Avem si Barou, avem de toate!
O a doua problema ar fi zapaceala omului. Cum faci fata, adica asa incat sa ramai cu mintea limpede, unor pledoarii stralucite care te invaluie simultan? Cum infrunti tu doua traditii teribile? Sau cum le ataci! (na, ca m-am enervat...)
O a treia problema poate aparea pe fondul unor evidente: unul moare, altul decedeaza, altii ard de vii, mai sunt unii despre care nu se mai stie nimic... Ihim! care va sa zica, eu nu voi avea cumva aceeasi soarta?
Si tot asa, din dilema in dilema, omul cheleste, albeste, cufureste si, daca nu se intampla cu el vreo minune, ramane spanzurat in dilema celor doua mosteniri. S-au vazut destule cazuri, nu?
Dar am auzit ca sunt unii care, dupa oarece sacaieli, se leapada atat de grija primei mosteniri cat si de grija celeilalte. Astia, cica, sunt saraci foarte. Atat de saraci precum e orice om care isi vede de treaba lui. (Lucru greu de dus, dealtfel, ca te tarasc avocatii din proces in proces... Unul nesfarsit, de fapt. Unul de constiinta.)
Reply With Quote