Citat:
|
În prealabil postat de strajeru
Citat:
|
În prealabil postat de litanul
Intr-adevar, nu cred in vesnicia iadului. Dumnezeu, in gragostea Lui, ii va rasplati pe cei credinciosi. Cat despre cei necredinciosi: "Ei vor avea ca pedeapsa o pierzare vesnica, de la fata Domnului si de la slava puterii Lui"(2 Tesaloniceni cap 1:9; de citit tot capitolul; vorbeste despre judecata finala). Focul vesnic, despre care vorbeste Sfanta Scriptura, are intelesul (sper sa nu gresesc)unui foc cu consecinte vesnice. Ex:"Tot asa, Sodoma si Gomora si cetatile dimprejurul lor, care se dadusera ca si ele la curvie si au poftit dupa trupul altuia, ne stau inainte ca o pilda, suferind pedeapsa unui foc vesnic" (Epistola lui Iuda, vers. 7). Focul in care au ars Sodoma, Gomora si cetatile dimprejurul lor s-a stins de mult. Dar aceste cetati au ars pentru totdeauna. Aceasta este o pilda, spune apostolul.
|
Nu este noua aceasta invatatura.Si Origen credea la fel.Si a fost anatemizat la Sinodul 5 ecumenic.De ce oare ereziile(vechi)apar mereu,dar sub alta forma?:(
|
Nu cred ca voi veni vreodata cu o invatatura noua. Dar, ce te face sa crezi ca nu a avut dreptate Origene? Sinodul nu poate gresi? Nu e format tot din oameni? S-a demonstrat de atatea ori ca nu cei multi au adevarul. Tu, personal, cum demonstrezi ca iadul este vesnic? As fi curios sa citesc cateva argumente. Dar sa nu-mi dai citate din Sinoade. Sunt suficiente invataturile Domnului Iisus Hristos si ale apostolilor sai.