Citat:
În prealabil postat de bluester
probabil ca martorii lui iehova nu au auzit de: inainte de Mine n-a fost Dumnezeu si nici dupa Mine nu va mai fi" - Isaia 43:10 si nici de "Eu sunt si nu este alt Dumnezeu in afara de Mine" Deuteronom 32:39
Pe de alta parte, din punctul meu de vedere, cine spune ca Crestinismul si Biserica au fost paganizate - inseamna ca nu crede in puterea Lui Dumnezeu... caci daca ar fi crezut in El ar fi crezut si in cuvintele "voi zidi Biserica Mea pe care portile iadului nu o vor birui"- Matei 16:18
|
In Isaia se arata unicitatea lui Dumnezeu da,,, ce legatura are asta cu paganizarea crestinismului. Daca cuvintele astea sant adevarate , cu siguranta ele nu sant crezute . ,,Cu toate eforturile depuse , Biserica crestina nu sporea numeric tocmai datorita faptului ca poporul , mai ales taranii ( de aici vine termenul de paganus) , nu puteau adera la o religie care le cerea sa renunte la obiceiurile traditionale mostenite din mosi-stramosi. Pentru a intra in gratiile multimii , si pentru a se putea raspandi , Biserica a fost nevoita sa faca concesii si compromisuri. Cea mai mica concesie de neinlaturat , era sa potriveasca adevarurile pe care le propovaduia cu realitatea traditiei , si sa preia in ritualurile sale numeroase obiceiuri , practici si sarbatori pagane. Nu mai zic din ce carte am citat si autorul ca nu are rost. Oricum e roman , si crestin ortodox cu siguranta, doar ca majoritatea il vor cataloga ca francmason , sau eretic , sau nestiutor etc. Daca asta este realitatea , asta e...