View Single Post
Vechi 22.02.2016, 22:07:28
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Exemple

Cum poti urma un preot care iti spune sa tii post strict fara ulei, dar in acelasi timp esti socat de burta proeminenta a acestuia?
Cum poti urma un preot care iti spune sa tii post (in timpul postului Pastelui) cand ai 14 ani, faci munca grea in productie si in acelasi timp vezi pe geam cum acesta mananaca carne impreuna cu preoteasa?
Vedeti, întotdeauna trebuie sa deosebim intre greselile omului si (eventualele) erori ale unui sistem de idei. Acele cazuri de demagogi sint exemple clare de suicid spiritual. EI isi taie singuri creanga de sub picioare. Asemenea situaČ›ii neinsemnate va provoaca atita amaraciune si repulsie la adresa sacerdotilor?!
Apreciez faptul că îmi răspundeČ›i cu calm Č™i curtoazie. (Eu am o gură spurcată, Č™i o reacČ›ie colerică; îmi cer scuze). Sint oarecum sceptic în privinČ›a istoriei Bisericii; vad in ea mult narcisism institutional si subiectivism, insa nu sint eclesiofug. Mai degraba privesc totul, mai ales autobiografiile trufase si usor delirante ale diverselor organizatii spirituale/ideologice cu un scepticism sanatos si o doza importanta de sarcasm si ciuda. Asadar, sint eclesiosceptic, dar intr-o masura mult diminuata fata de trecutul destul de recent: frecventez biserica. Si, repet, astfel de cazuri ma lasa rece.

Last edited by Intrarea Vagonului; 22.02.2016 at 22:31:31.
Reply With Quote