Subiect: secte
View Single Post
Vechi 18.02.2008, 23:03:07
strajeru's Avatar
strajeru strajeru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru strajeru
Implicit

Citat:
În prealabil postat de litanul
[
Scrierile lui Ellen White te incurajeaza sa studiezi Scriptura. "Aceasta lumina mica vrea sa va indrepte catre o lumina mare: Biblia" spunea ea.
Referitor la studiul Bibliei. Nu studiez dupa capul meu. Printre randurile Bibliei il vad pe Autorul sau: Dumnezeu. Ma rog Lui sa-mi descopere Adevarurile Sale. Cine vrea sa cunoasca Adevarul o poate face. Am si o sugestie pentru cei ce vor acest lucru: sa se elibereze de prejudecati si sa nu deschida niciodata Scriptura pentru a argumenta invataturi primite din alta parte. Cunosc persoane care nu mai au cum sa inainteze in cunoastere din cauza ca si-au creat niste blocaje din invataturi gresite (si nu au curajul sa se debaraseze de ele). Iar din punct de vedere omenesc: am si cu cine discuta un subiect de credinta. Pastorii, slujbasii si multi credinciosi din biserica au o excelenta pregatire si foame de adevar. Asta nu inseamna ca iau de bun tot ce spun ei. Dar ma pot ajuta de parerile lor.
Adevarul nu este relativ. Este doar Unul. Eu personal pot gresi. Dar doresc sincer sa cunosc "Calea, Adevarul si Viata". La asta sa ne ajute Dumnezeu pe toti.
Culmea este ca toti care studiaza Biblia si au pretentia de a-i lumina Dumnezeu in intelesurile scripturistice,ajung la aceeiasi concluzie:nu trebuie cinstite icoanele,Sfintii,Crucea,Maica Domnului,etc.Ciudat este faptul ca Biserica nu a inceput asa.Inca de la inceputuri s-au cintit Icoanele,Sfanta Cruce,au existat cele 7 Sfinte Taine,etc.Insa Luther si Calvin au ignorat acest lucru,si la fel toata multimea sectelor care a urmat dupa dansii.Toti uita de intalnirea Ap.Filip cu etiopianul,care nu intelegea cele ce citea,pt ca nu era nimeni sa-i talcuiasaca.Toti uita de Sfanta Traditie la care au facut recurs de multe ori si Sf.Apostoli.Pavel stia ca Hristos a spus:"Mai fericit este a da decat a lua"desi acest lucru nu este scris nicaieri in Evanghelie;Iuda stia numele vrajitorilor care s-au impotrivit lui Moise,desi nu este scris nicaieri in VT.Tot el stia si despre lupta arhanghelului Mihail cu demonul,pt.trupul lui Moise,desi nici acest lucru nu este mentionat in VT.Stau si ma intreb deseori:De unde oare le-a venit sectantilor ideea asta cu Biblia?De ce oare asculta ei numai de Biblie?Si daca asculta de Biblie,de ce nu asculta toti la fel?Penticostalii cred ca vb in limbi ceresti,adventistii cred ca pot afla Ziua venirii LUI HRISTOS,etc.De ce exista atatea pareri diferite la ei?Oare Dumnezeu nu vorbeste prin Biblie tuturor la fel?Desigur ca da.Dar nu este nici unul in stare sa inteleaga acest lucru,pt ca interpreteaza cum vor ei.Oare se cred toti apostoli?Toti stiu sa talcuiasca Biblia?Si uite asa,iarasi revenim la pilda Apostolului Filip cu etiopianul.
Reply With Quote