Citat:
În prealabil postat de Ion Pop
Nu este GLUMA. Preotii care se opun casatoriilor mixte stiu ei ceva.
Nu este de loc o gluma cum cred multe romance. Ele se indragostesc de BANII strainului. Iar preotul stie aceasta.
Romance care isi aduc copiii maturi in germania, pe la 14 ani, la care neamtul ii pune pe copii sub tensiune. Asa cum neamtul stie, sa puna un copil de origine inferioara sub presiune psihica. Apoi copiii acestia incep sa bea si apoi apuca cu drogurile. Iar apoi ajung prin camine de copii.
Un ortodox care se va castori cu un strain este intodeauna in ochii strainului un inferior. Mai ales datorita religiei noastre care este dupa chipul si asemanarea lui Isus Christos, adica o religie a bunatatii.
|
Aici mai mult cred ca tine de ceea ce simt doi oameni (un barbat si o femeie) unul fata de altul!
Daca iubesti cu adevarat pe cineva (indiferent ce religia ar aveea aceea persoana, indiferent de convingerile sale politice sau filozofice), in mod logic si normal, nu ai cum sa o consider pe aceea persoana (si inclusiv pe copii ei- pentru un barbat care accepta sa se casatoreasca cu o femeie care are deja copii din alte relatii sau casatorii) ca fiind inferioara tie, ci o tratezi ca pe egala ta, cu care esti impreuna si la bine si la rau, si cu care imparti si bucuriile si necazurile vietii.
Pe de alta parte, nu neg ca s-au intamplat si cazuri descrise de dumneavoastra. Dar in acele cazuri nu vorbim de iubire adevarata pentru o persoana, ci de interese materiale sau de a obtine o anumita pozitie sociala.
Ori atunci când un om sta impreuna sau alege sa se casatoreasca cu cineva pentru bani sau pentru a ajunge la o anumita pozitie sociala, trebuie sa-si asume si consecintele acestui lucru.
Mai degraba le consider vinovate pe romance care aleg sa se casatoreasca cu straini pentru banii care i au acestia (de multe ori strainii respectivi fiind si mult mai in varsta), decat pe strainii respectivi!