Sincer, imi pare rau ca noi crestinii ortodoxi am ajuns sa ne comportam asa. Toate discutiile astea imi aduc aminte de vamesul si fariseul din Evanghelia citita duminica asta. Daca ne-am vedea toti ca niste vamesi, cautatnd sa ne vedem greselile noastre si nu comparandu-ne uni cu altii. Cand va fi dezbinare in cetate, cel rau are motive de bucurie.
De ce vb asa urat la adresa parintelui Visarion, a celor care merg la biserica si sunt numiti "visarionisti", credeti ca Dumnezeu ne va judeca daca l-am cunoscut pe El prin intermediul parintelui Visarion, parintelui Argatu, parintelui Cleopa, parerea mea este ca nu. Vom fi judecati pentru ceea ce trebuia sa facem si nu am facut si pentru ceea ce am facut si nu trebuia sa facem.De ce se generalizeaza totul, daca unul greseste sunt vinovati toti. Cand eram copil, aveam la scoala o lectie " Bunicul", iar pe scurt era vorba de doi nepoti care se aseaza in bratele bunicului, horatasc sa "imparta" fata bunicului si incep sa se certe care parte este mai frumoasa, apoi din cearta lor unul dintre ei loveste partea celuilalt iar bunicului in dau lacrimile. Asa suntem si noi, Dumnezeu ne tine in brate si ne da "parti" prin care sa-L cunoastem, iar noi lovim partile celorlati, crezand ca a noastra e mai frumoasa. Daca am vedea ca sunt tot de la Dumnezeu nu ne-am mai comporta asa. Dar Dumnezeu doar plage.
Am auzit multe discutii legate de parintele si imi pare rau ca am ajuns sa judecam. Daca este bine sau nu, nu cred ca suntem in masura sa judecam, ar trebui sa ne vedem cat suntem noi de drepti si apoi sa ne uitam si la altii. Iertare daca v-am pricinuit suparea.
Doamne ajuta!
|