View Single Post
Vechi 17.02.2016, 05:45:24
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Vine Duhul Sfânt în orice Sfântă Icoană care are pictat orice chip de Sfânt, dacă acea Sfântă Icoană are pictat/scris numele acelui Sfânt, nu contează dacă chipul pictat e un pic diferit, "Dumnezeu nu caută la fața omului" (Galateni 2, 6), erminia picturii se păstrează (exemplu: niciodată Hristos n-o să fie pictat cu păr scurt, ci așa cum a purtat în acea vreme. La fel, Sfântul Pavel n-o să fie cu păr lung, că el era un învățat educat, sau nici Preasfânta Născătoare cu capul descoperit sau să i se vadă părul) și împreună cu El, cu Domnul, aduce Duhul Sfânt și pe Sfântul care e reprezentat/pictat în Sfânta Icoană, la care creștinul cere ajutorul de rugăciune, să se roage pentru el, Sfântul acela.

De unde știu ? Din Biblie:

Cum a venit și Moise în Duhul Sfânt, pe muntele Taborului, a venit la Hristos și la Apostoli, la fel vine și la noi, orice Sfânt pe care îl chemăm în ajutor, Sfântul care a venit chemat fiind de creștin, ca un prieten vine în Duhul Sfânt, vine prin Sfânta Icoană ca printr-o poartă, căci Sfântul e viu prin Duhul Sfânt, acolo în adevărata viață, iar noi aici, suntem cei morți, așteptând să ne învieze Sfinții, cu sfintele lor rugăciuni.

Deci Duhul Sfânt se transmite în obiectul purtat de un Sfânt, aici, Felonul. Purtat de Pavel.
Fiindcă Duhul Sfânt era și în prosoape, nu e în Felon ?
Sigur că e. E înșelare să crezi altfel.

De ce avea nevoie de felon? Fiindcă era obiect liturgic, cum e și astăzi.
Și de cărți avea nevoie, că acolo era Liturghia.
(apropo, deși primele Liturghii țineau 5-6 ore, creștinii din catacombe, nu plecau acasă după Litughie, ci rămâneau împreună toată noaptea, psalmodiind, cântând, citind din Scripturi, rugându-se în diferite slujbe, atunci la fel ca și astăzi, la slujbele Privegherii de toată noaptea, ceea ce frații rătăciți în ereziile neo-protestante, sau protestante, nu vor face niciodată)

Deci așa cum s-a transmis și Duhul, lui Ilie Tesviteanul, când a fost înălțat la cer, s-a transmis la Elisei, ucenicul lui, prin haina/mantia ce-a purtat Ilie, pentru vrednicia lui Ilie și i-a rămas lui Elisei.
Lovea Elisei apa și se despărțea apa, pentru Duhul lui Ilie, care era în haină, încât și poporul a văzut și a înțeles și s-a închinat lui Elisei: "Duhul lui Ilie s-a odihnit peste Elisei! Și au ieșit înaintea lui și i s-au plecat până la pământ" (4 Regi 2, 15)

Aș mai scrie, dar dacă penticostalii și toți ceilalți, nu vor crede din cât am scris, atunci "nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți." (Luca 16, 31)

Mi-e milă de toți "pocăiții", în cât de mare înșelare sunt cu toții... și cum acceptă de bună voie să slujească demonilor, sărăcuții...
Din cauza mândriei lor și a neascultării lor de Sfânta Scriptură.

Mă bucur atât de mult că sunt creștin...
Mă bucur că nu sunt eretic, rătăcit prin vreo sectă de neo-protestanți.

Penticostali, baptiști, adeventiști, sau alte întunericuri, minciuni și înșelări ale Satanei, cei ce sunt fiii diavolului și îngerilor lui.

Doamne ai milă de ei, să vină la Lumină.

Slavă Ție Doamne că "am văzut lumina cea adevărată, am primit Duhul Cel Ceresc, am aflat Credința cea Adevărată, nedespărțitei Sfintei Treimi, închinându-ne, că Aceasta ne-a mântuit pe noi", slavă Ție !

Iertați-mă și pomeniți-mă.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 17.02.2016 at 05:55:44.
Reply With Quote