Citat:
În prealabil postat de AlinB
Cred ca nu reusesti sa vezi "the bigger picture".
Ce relevanta are faptul ca un pacat singular este iertat, atat timp cat mai exista 9999 care il vor duce la Iad?
|
Pai cu siguranta suferinta nu e la fel pentru toti. Tu ierti, n-ai de unde sa stii unde merge. In ambele cazuri, iertarea ajuta. Cel putin asa reiese din pildele cu datoria.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Vrei poate a generaliza scotand din context si sa emiti "doctrina" ca Dumnzeu ar putea sa ii ierte pe toti si de toate, pur si simplu, din oficiu?
Treaba NU functioneaza asa, din motive care mie cel putin mi se par destul de evidente si cel mai usor vizibil e liberul arbitru.
|
Daca chiar ar vrea, sunt convins ca poate. Dumnezeu a facut mai multe concesii in trecut, vazand neputinta oamenilor. Dar nu ne putem baza evident pe asta ( deci nu, nu sugerez ca sa ne facem de cap ca oricum va fi bine).
Daca vrei sa vorbim de "imaginea de ansamblu", eu zic ca nimeni care intelege cu adevarat ce e bine si ce nu, nu greseste de dragul gresitului, sau ca sa faca in ciuda. Deci cel care pacatuieste, crede in sinea lui ca nu e pacat, isi gaseste el scuze pentru care zice ca e ok ce face.