Citat:
|
În prealabil postat de Iustin44
Care este temelia Adevarului dreptei credinte? Biblia sau Biserica? Biblia in nici un caz caci iata cate secte crestine sunt in lume (peste 3000), fiecare cu 'adevarul' ei sau cu modul in care a talcuit Biblia fiecare intemeietor al acestor secte.
Unde scrie in Biblie 'Sola Scriptura'? NU... ci scrie :
'...Biserica Dumnezeului celui viu, stalp si temelia adevarului.'(I Timotei 3,15)
Vei zice care Biserica? Eu zic Biserica Ortodoxa. Tu ai sa zici cea Adventista. Hai sa vedem ce zice Sfanta Scriptura. De Biserica zice ca e doar una. Dar de credinta sau invatatura de credinta ce zice? Zice asa:
'Si cu adevarat mare este taina dreptei credinte.'(I Timotei 3,16)
'Iar de basmele cele lumesti si babesti fereste-te si deprinde-te cu dreapta credinta.'(I Timotei 4,7
'Iar de invata cineva alta invatatura si nu se tine de cuvintele cele sanatoase ale Domnului nostru Iisus Hristos si de invatatura cea dupa dreapta credinta...'(I Timotei 6,3)
'Pavel, robul lui Dumnezeu si apostol al lui Iisus Hristos, dupa credinta alesilor lui Dumnezeu si dupa cunostinta adevarului cel intocmai cu dreapta credinta.'(Tit 1,1)
In Biblia voastra s-a inlocuit dreapta credinta cu evlavia. Nu mai are nici un inteles pentru ca evlavia insemna cu totul altceva. Daca ai sinceritate in inima de a cauta adevarul, cauta si vezi care e sensul adevarat?
Cum se traduce in limba greaca dreapta credinta? ORTOS DOXOS adica ORTODOX. TU POTI SA-MI ARATI UNDEVA IN BIBLIE CA SCRIE de credinta adventista?
P.S. De aceea ti-a interzis preotul sa citesti Biblia pt ca tu o citeai de capul tau.
. La fel s-a intamplat si cu intemeietorii fiecarei secte crestine care au cazut in mandria de a se socoti mai mari decat Sf. Ap. Pavel care spune intr-una din epistole: '...ca m-am suit la Ierusalim ca sa vad pe Petru si pe Iacov si le-am aratat Evanghelia pe care o propovaduiesc, ca nu cumva in zadar sa alerg sau sa fi alergat.' (Galateni 2,2) Iata pilda de smerenie si ascultare
Cui (carui preot catolic sau ortodox care au totusi o facultate) a aratat Miller calculele lui privind a doua venire a Mantuitorului inseland de doua ori pe cei nestiutori mai ales in Boston cand si-a vandut lumea casele si a asteptat o noapte intreaga intr-o sala venirea Domnului. Voi adventistii cum puteti sa ne acuzati pe noi de inselare cand intemeietorul vostru a cazut in inselare si a inselat o multime de oameni, iar voi sunteti mai inselati decat el necautand adevarul talcuirii Bibliei decat in parerile unor oameni (Hellen White) care nu s-au curatit de patimile lor mai intai, asa cum au facut Sfintii Parinti.
|
"Care este temelia Adevarului dreptei credinte?... Biblia in nici un caz" Este cam dureroasa aceasta afirmatie. Consider ca nu esti un exponent al Bisericii Ortodoxe. Invataturile Domnului Iisus Hristos si ale apostolilor sai le gasim numai in Biblie. Este problema fiecaruia cum gandeste. Personal, am cautat o biserica ce se supune intru totul Cuvantului lui Dumnezeu. Consider ca acea biserica ce nu se supune invataturilor Mantuitorului nu poate fi "stalpul si temelia adevarului". Nu Biblia este de vina ca au aprut asa de multe secte si culte, unele asa zis crestine. Faptul ca oamenii desconsidera Sfanta Scriptura (unii nu cred deloc in adevarul Biblic altii cred partial) a facut sa apara puzderia de confesiuni. "Tu sa ramai in lucrurile, pe care le-ai invatat si de care esti deplin incredintat, caci stii de la cine le-ai invatat; din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot sa-ti dea intelepciunea care duce la mantuire, prin credinta in Hristos Iisus. Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie destoinic pentru orice lucrare buna." (2 Timotei cap 3:14-17)
Nu am zis ca biserica adventista este cea adevarata. Biserica adevarata este formata din cei "care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus". Hai sa nu ne ridicam in slava bisericile pe care le frecventam. Biserica din care fac parte nu este infailibila. Este supusa greselii. Dar isi recunoaste slabiciunile (raportandu-se la Cuvantul lui Dumnezeu) si cauta sa faca intru totul voia Domnului (cu putere tot de la Dumnezeu).
Nu denumirea pe care o are o biserica ii confera titlul de biserica adevarata. Pana la urma toti crestinii sunt adventisti (daca este sa ne luam dupa denumire). Toti asteapta a doua venire a Mantuitorului.
Miller a fost un pastor metodist. Nu cred ca a gresit calculele pe care le-a facut ci a gresit evenimentul. A fost atunci o mare dezamagire a asteptatorilor lui Iisus Hristos. In urma acelei mari dezamagiri s-a nascut biserica adventista de ziua a saptea.
Dar aceasta biserica doar s-a constituit ca o miscare. Nu a adus nimic nou. Primul adventist putem spune ca a fost apostolul Pavel. Inspirat de Duhul Sfant, a vorbit foarte mult de revenirea Mantuitorului. Isi exprima chiar nadejdea revenirii chiar in timpul vietii sale pamantesti(ex: 1 Tesaloniceni cap. 4:17).
Cine pe cine a acuzat de inselare? Nu judec pe nimeni dar sunt impotriva invataturilor nefolositoare. Si asta nu dintr-un capriciu. Poporul roman este credincios. Daca ar primi o invatatura sanatoasa, biblica (si nu doar din cand in cand) am asista la niste schimbari extraordinare. Ma doare ca acest lucru nu se intampla. Goethe spunea: "Puterea unui popor sta in modul in care se raporteaza la Biblie". Sunt intr-u totul de acord.
Scrierile lui Ellen White te incurajeaza sa studiezi Scriptura. "Aceasta lumina mica vrea sa va indrepte catre o lumina mare: Biblia" spunea ea.
Referitor la studiul Bibliei. Nu studiez dupa capul meu. Printre randurile Bibliei il vad pe Autorul sau: Dumnezeu. Ma rog Lui sa-mi descopere Adevarurile Sale. Cine vrea sa cunoasca Adevarul o poate face. Am si o sugestie pentru cei ce vor acest lucru: sa se elibereze de prejudecati si sa nu deschida niciodata Scriptura pentru a argumenta invataturi primite din alta parte. Cunosc persoane care nu mai au cum sa inainteze in cunoastere din cauza ca si-au creat niste blocaje din invataturi gresite (si nu au curajul sa se debaraseze de ele). Iar din punct de vedere omenesc: am si cu cine discuta un subiect de credinta. Pastorii, slujbasii si multi credinciosi din biserica au o excelenta pregatire si foame de adevar. Asta nu inseamna ca iau de bun tot ce spun ei. Dar ma pot ajuta de parerile lor.
Adevarul nu este relativ. Este doar Unul. Eu personal pot gresi. Dar doresc sincer sa cunosc "Calea, Adevarul si Viata". La asta sa ne ajute Dumnezeu pe toti.