Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului
Ca să nu mai vorbesc de faptul că fetele cîntau psalmi/pricesne la Č™coală.
Am mai spus-o: respectul meu pentru penticostali, deja mare, a crescut mult în urma acestui eveniment, văzînd solidaritatea lor cu adevărat excepČ›ională. Însă, obiectivitatea ne obligă să observăm că e posibil să fi fost ciocnirea nefericită dintre două orgolii/fanatisme: cel ultrasecularist Č™i ultraetatist, al statului norvegian prin Barnervernet, Č™i cel religios, al familiei Bodnariu.
|
Asta o au in reflex si nu e ceva neaparat rau.
Dar probabil nu prea erau bine informati vizavi de tara in care traiau, nu prea cred ca s-au riscat pana acolo, doar din orgoliu.
Oricum, incet, incet, incepe sa se vada si fatza hada, bine ascunsa pana acum, a tarilor "civilizate si avansate economic" dupa care saliva bunul nostru roman credincios si cu sufletul la cer.
Fix comunism (daca nu si mai rau) revizia 2.0 imbunatatita economic.
Bine zicea cineva: "A venit Apocalipsa? Nici o problema, mutati-va in Romania, noi suntem cu 20 ani in urma".
Din pacate, nu este deloc exclus ca astea sa ajunga si la noi, dar macar cat timp romanul va fi la dieta, isi va pastra, poate, cat de cat, mintea lucida, in ciuda cozilor de topor care il guverneaza.