Citat:
Īn prealabil postat de Mihnea Dragomir
Despre Yad Vashem vorbim noi aici, sau despre familia Bodnariu ? Sau nici tu nu realizezi ca, daca ar fi fost vorba de o familie de evrei si nu de o familie de crestini, impactul ar fi fost cu totul altul ?
|
Ok, back on-topic. Insa iti sunt dator cu un raspuns: da, asa e, ar fi fost altul. Si stii de ce? Pentru chinurile cumplite prin care a trecut poporul acela. Holocaustul a fost, din pacate, cat se poate de real. Au fost ucisi peste 6 milioane de evrei, indeosebi ashkenazi, in moduri neumane. Se datoreaza evreului o anume preeminenta in legi. Pentru ca a trecut prin ce a trecut.
Eu detest din rarunchi modul de gandire fanatic tipic abrahamic. De cand extraterestrul acela a venit undeva in Orientul mijlociu, acum 5000 de ani, exista un anume mod de a gandi pe care nu il inteleg. Pemtru ca nu e uman. Fa-ma sa inteleg acest paradox: tu gandesti ca Avraam, ti-ai ucide fiul ca asa iti zice extraterestrul divinizat de atunci incoace de o parte progresiva a umanitatii, si totusi te declari antisemit. E ilogic. De fapt nici nu poti distinge clar ideologic ce urasti. Ce este intre tine si Mihai este problema voastra, dar as vrea sa va intelegeti. Sunteti amandoi prieteni buni ai mei (Pelerin nu mai e, e suparat pe prostia mea isterica, si pe buna dreptate) si conflictul asta al vostru ma lasa puzzled. Ce puii mei, suntem toti trei intelectuali. Eu doar sunt nedumerit de aces tparadox ilogic al gandirii tale, mentionat mai sus.
Ce motivatie are un crestin practicant sa fie antisemit? Imi pare o contradictie in termeni. Asta e seara in care vad ca oameni de buna vointa si mari realizari in viata, nu ratati ca mine, nu se pot intelege, si sunt dezamagit si trist.