Ok, se pare ca iar se inflameaza spiritele. Bun, ideea e ca Pelerin spre Rasarit are o anume dreptate, Mihnea, sincer. Tu sau altii ati citit scrierea lui Turgheniev in care descrie cum nobilul Certopanov impiedica la limita un pogrom? Mihai, Scotian, ati citit-o? In Rusia sec. XIX! Ei...prin asa ceva treceau multi evrei de-a lulngul secolelor. Barbar, nedrept, sanguinar.
Poate stii ca multi evrei erau colegi de breasla ai tai. Stii cum traiau,mai ales in evul mediu? Cum e sa fii chemat sa consulti si sa tratezi, si apoi sa ti se refuze plata, si sa fii gonit prin bataie? Odios...dar din pacate real. Asa traiau medicii evrei in evul mediu. Sinistru. Dar, acel popor merita o compensatie din partea celorlalte popoare. Evreul merita un Shabbat al istoriei. Cam de asta sunt legile pe care le acuzi asa.
Mihai, lasa de la tine. Mihnea mi-a fost prieten si medic, cat a mai stat in Romania. E un om cu care am vorbit multe si m-a ajutat mult. Am un profund respect pentru el. Eu sunt pentru o parte din viziunea lui Marcion de Sinope. Il vad pe YHWH ca fiind un fel de Force entity, gen Sel-Makor sau Valkorion, sau Nihilus. Dar asta e alta discutie.
De ex-antioccidentalismul meu violent verbal m-a lecuit cineva, si stii cum. Si acum, cu mintea limpede, ii multumesc. Si tie, din nou, ca m-ai ajutat atunci.Trebuie sa intelegem ca, chiar diversele entitati para-umane ("zei") ne atatza unii impotriva altora prin religii sau false relgii sau ideologii, sau prin simple emotii (emotii ca in cazul meu, care in viata mea nu am crezut cu adevarat in ceva, si nu pot crede, prin natura mea, in ceva compilat de altii), noi trebuie sa ne redescoperim natura umana comuna.
Last edited by Intrarea Vagonului; 20.01.2016 at 22:26:57.
|