Citat:
În prealabil postat de AlinB
Chiar n-ai priceput sau doar te faci ca nu pricepi?
Ceea ce am incercat sa-ti explic este ca acea porunca e o finalitate care trebuie atinsa.
Cum ajungi sa o atingi, asta e problema.
Dreapta credinta este necesara pentru asta.
Biserica este suportul pe care Dumnezeu il acorda omului pe drumul asta.
A spune "nu am nevoie de suportul asta ma descurc si singur" este o sfidare din start a acestei porunci.
|
Tu o poti vedea ca pe o sfidare a conceptiei tale despre iubire. Nu te opreste nimeni.
Iubirea nu are nevoie de confirmari exterioare. O simti sau nu, asta e tot. Nu trebuie sa mergi sa te intrebi de nimeni. De asta e si asa frumoasa, fiindca e simpla.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
"gol de orice cunostinta" nu este nimeni.
Si fiecare este judecat in comparatie cu ce alegeri a facut vizavi de ce a stiut. Si n-a facut. Sau a ignorat.
Natura nu are liber arbitru deci nu cade sub incidenta Judecatii.
Ma gandeam ca ai destula experienta de viata ca sa stii ca relatiile interumane fara Dumnezeu rareori sunt marcate de frumusete. Mai degraba ca aspiratie decat ca implinire.
Dar na, e posibil sa mai gresesc.
|
Eu am venit pe lume fara sa stiu nimic concret. Nu am avut nicio cunostinta ( fact ) intiparit in minte. Totul e pe baza de intuitie, speculatie, dar nimic cert.
Poate altii sunt altfel, nu stiu.
Relatiile interumane nu sunt perfecte, asa cum nimic pe lume nu e perfect. Asta nu inseamna ca nu sunt frumoase.